U bent hier

Wijziging reglementering voor import alcoholische dranken in Thailand

Thailand heeft zijn reglementering rond het importeren van alcoholische dranken sinds 14 september aangepast.

Om een vergunning voor het importeren van alcohol te verkrijgen (vóór invoer), moet de importeur voortaan:

  • ofwel een staal indienen bij de accijnsafdeling om te testen op basis van de relevante parameters die van toepassing zijn (voor bieren, wijnen of gedistilleerde dranken)
  • ofwel een analysecertificaat dat is afgegeven door een bevoegde instantie in het land van oorsprong (producten die voldoen aan de test tegen de Thaise normen) bezorgen aan de accijnsafdeling.

De accijnsafdeling had eerder al een flexibiliteit / respijtperiode toegekend voor het indienen van een alcoholstaal of een door de bevoegde instantie in het land van herkomst afgegeven analysecertificaat. Deze flexibiliteit duurde oorspronkelijk zes maanden, maar werd de voorbije jaren al meerdere malen verlengd door de voortdurende discussie over de normen met verschillende exporterende landen (waaronder de EU). De laatste verlenging van 14 maart 2019 tot 14 september 2019 is (nog) niet verder verlengd.

Ook werden recentelijk een aantal wijzigingen in het COA-regime doorgevoerd. De twee belangrijkste veranderingen zijn:

  • De nieuwe normen worden nu bepaald door de afdeling accijnzen (niet langer het Thais industrieel normalisatie-instituut zoals in het vorige COA-regime).
  • Het COA zal drie jaar na uitgifte geldig zijn (in plaats van geldig te zijn tot er een verandering in de productie is).

Meer informatie vindt u in de bijgevoegde documenten.

2 oktober 2019

Bijkomende informatie

Notification THA548  (PDF – 88 kB)
THA-548-Regulation.pdf (PDF – 63 kB)
Notification THA549 (PDF – 86 kB)
THA-549-Regulation.pdf (PDF – 107 kB)