U bent hier

Wereldwijs spreekt met onze kersverse Leeuwen van de Export

Met  beveiligingsinnovator  BOPLAN en biotechpionier Biobest mogen we twee nieuwe Exportleeuwen toevoegen aan onze hall of fame. Een uitgebreid gesprek met deze kersverse ambassadeurs van de Vlaamse export mag dan ook niet ontbreken in onze oktobereditie van Wereldwijs.

Daags na de uitreiking ging Dirk Van Steerteghem, afdelingshoofd Internationale Handel bij FIT, bij beide laureaten op de koffie. Ze namen hem mee langs hun indrukwekkende internationaliseringsparcours van de voorbije jaren en lichtten een tipje van de sluier op over mogelijke nieuwe exportlanden op hun radar.

Mexico zoekt nieuwe economische bondgenoten

Misschien heeft u zelf wel Mexico op uw bucketlist staan? In dat geval mag u het landendossier in deze editie niet missen. FIT-expert Wim Van Cauteren opereert vanuit Mexico-Stad en maakt u wegwijs in deze veelbelovende Latijns-Amerikaanse markt. En wie weet kan hij u over de streep trekken om deel te nemen aan de Belgische economische missie volgend voorjaar.

Alle acties van A(merika) tot Z(witserland)

Al is de missie naar Mexico uiteraard niet de enige actie die FIT voor u mogelijk in petto heeft. Een blik op ons Actieprogramma 2019 geeft een brede waaier aan activiteiten weer: groepszakenreizen, beursdeelnames, begeleidingstrajecten, seminaries, ontmoetingen met inkopers, b2b-events en workshops.

Voor het eerst slaat FIT hiervoor de handen in elkaar met zijn 17 structurele partners. Samen met hen organiseren we onder meer begeleidingstrajecten op maat voor verre bestemmingen én markten dicht bij huis. Eén ding is zeker: 2019 belooft opnieuw een boeiend jaar te worden.

Lees hier Wereldwijs

30 september 2018