U bent hier

Wegwijs in het Franse start-upecosysteem

Deze lijvige gids welke gratis verstrekt wordt door Olivier Ezratti, is een fantastische bron van informatie voor ondernemers in Frankrijk, maar daarom niet minder nuttig voor startende Vlaamse bedrijven die de Franse markt willen benaderen. Meer dan 60 personen leverden interessante en praktische bijdragen aan dit werk.

Zowel zij die een echte start-up willen oprichten, als zij die een bescheidenere onderneming willen opstarten, zullen in deze gids allicht hun gading vinden.

De gids bespreekt technische details m.b.t. het oprichten van start-ups en geeft goede beschrijvingen van het Franse ecosysteem.

Deze gids identificeert de vele Franse spelers die advies verstrekken en ondersteuning bieden om bij het oprichten van een bedrijf de meest voorkomende fouten in het beginstadium van ondernemerschap te vermijden.

De gids bevat onder meer ook een gedetailleerde inventaris van Franse start-ups en scale-ups met verschillende gegevens over fondsenwerving via VC's. De specifieke ondersteuningsmaatregelen voor innovatie en voor start-ups komen ook aan bod.

De studie kan gratis gedownload worden van https://oezratty.net/wordpress/2019/guide-des-startups-2019/

14 januari 2020