U bent hier

Webinar: Risicokapitaal in Japan – Opportuniteiten voor internationale start-ups

Start-ups die internationaal risicokapitaal gaan zoeken, richten zich meestal op de Verenigde Staten en Europa. Japan heeft zich echter in de laatste jaren ook gevestigd als een interessante markt hiervoor. Tijdens dit webinar zullen drie sprekers hun inzichten geven over recente trends in de markt voor risicokapitaal in Japan.

De eerste spreker is Gregory Van Bellinghen, Managing Partner bij Toppako Capital. Hij schetst algemene trends in de wereld van risicokapitaal, en het belang van internationale fondsen op de markt. Hij zal ook zijn ervaring delen met co-investeringen met Japanse en andere Aziatische strategisch investeerders.

Verschillende aspecten van zakendoen in Japan zijn uitdagend voor niet-Japanse bedrijven. De tweede spreker, Alex Odajima, CEO bij EDGEof Innovation, zal een introductie geven over de Japanse zakencultuur, en geeft ook handige tips bij het samenwerken met Japanse bedrijven.

Ten slotte zal Yuin Tei, Ventures Associate, Fintech bij Plug and Play Japan, informatie geven over risicokapitaal trends specifiek voor Japan, alsook hoe Europese start-ups het netwerk van Plug and Play Japan ten volle kunnen gebruiken.

U kan de profielen van de sprekers onderaan dit artikel terugvinden.

Wij hopen u te mogen verwelkomen op dit webinar georganiseerd in samenwerking met de Belgian-Luxembourg Chamber of Commerce in Japan!

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 8 oktober van 10:00 – 11:00 Belgische tijd (17:00 – 18:00 Japanse tijd)
  • Voertaal: Engels
  • Het webinar is open voor bedrijven met een account bij FIT, alsook voor leden van de BLCCJ.
  • Meer informatie kan u vinden op de website van de BLCCJ
  • Inschrijven kan per e-mail op info@blccj.or.jp tot donderdag 8 oktober 2020, twaalf uur ’s middags Japanse tijd (5 uur 's morgens Belgische tijd).
  • Het webinar zal via ZOOM gehouden worden. Eens uw inschrijving bevestigd, zal u op de dag zelf een mail ontvangen met de ZOOM-link en het wachtwoord voor dit webinar.
28 september 2020

Bijkomende informatie

Profile of Alex Odajima (PDF – 482 kB)
Profile of Yuin Tei (PDF – 295 kB)