U bent hier

Webinar Procedure deelname aan openbare aanbestedingen in Mexico

Wil u als buitenlands bedrijf meer weten over de te volgen procedure indien u wil intekenen op een openbare aanbesteding in Mexico? Dan is het webinar dat INSABI, het Mexicaanse Instituut voor de Volksgezondheid, over dat onderwerp organiseert misschien iets voor u. De online workshop is bedoeld voor Europese bedrijven en gaat door op woensdag 3 november van 16u tot 18u (CET) in het Engels.

Indien u als buitenlands bedrijf wil deelnemen aan een openbare aanbesteding in Mexico moet u zich eerst in het “CompraNet” platform registreren en dit onafhankelijk van de sector waarin u actief bent. “CompraNet” is het elektronisch informatiesysteem voor openbare aanbestedingen dat wordt beheerd door de "Public Procurement Policy Unit" van het Mexicaanse ministerie van Openbaar Bestuur. Ook de bieding zelf moet u via dit platform indienen.

INSABI organiseert dit webinar omdat er een aantal openbare aanbestedingen rond gezondheidszorg in de pipeline zitten maar de info die men er zal geven, kan bij uitbreiding ook nuttig zijn voor bedrijven uit andere sectoren die zich willen informeren over de toepasselijke procedure.   

Interesse om deel te nemen aan de online workshop? Neem dan contact op met de h. Humberto Acosta van de ambassade van Mexico in Brussel per email (hacosta@sre.gob.mx) of per telefoon (+32 2 629 07 28). Na registratie ontvangt u de weblink en toegangscode voor het webinar.

Meer info over “CompraNet” kan u ook vinden in de “Technical guide for bidders on the use and management of CompraNet” die het Mexicaanse ministerie van Openbaar Bestuur heeft opgesteld. Deze gids legt stap voor stap uit hoe u zich als bedrijf kunt registreren, hoe u kan navigeren in de tool en een offerte kan indienen.

28 oktober 2021