U bent hier

Webinar: hoe kan Afrikaans talent uw economische heropstart ondersteunen

Op woensdag 24 juni organiseerden VOKA, Agoria en het International Office for Migration (IOM) een online informatiesessie over het MATCH-project.

Wat is het MATCH-project?

MATCH is een initiatief, gefinancierd door de Europese Unie, dat erop gericht is om hooggekwalificeerde talenten uit niet-EU-landen aan te trekken en tewerk te stellen in Europese bedrijven. Het gaat daarbij specifiek om gekwalificeerd personeel in ICT, technologie en digitalisering dat moeilijk te vinden is op de Europese arbeidsmarkt.

Door zich aan te sluiten bij MATCH, worden bedrijven uit België, Italië, Nederland en Luxemburg ondersteund bij het sourcen en rekruteren van Afrikaanse talenten uit Senegal en Nigeria, twee landen met een overschot aan gekwalificeerde professionals. Naast arbeidsbemiddeling wil MATCH ook bijdragen tot de ontwikkeling van vaardigheden en capaciteitsopbouw en de kennisuitwisseling tussen de deelnemende landen bevorderen. 

In België geniet dit initiatief de steun van VOKA West-Vlaanderen, VOKA Oost-Vlaanderen, VDAB en Agoria. 

Webinar 'Unlocking talents for an economic relaunch'

Tijdens de webinar wordt een gedetailleerd overzicht gegeven van de huidige economische trends in België en het belang van het ontplooien van nieuwe talenten. Sprekers van VOKA, VDAB, Agoria, IOM en Aldelia leggen uit hoe het MATCH-project bedrijven hierbij kan ondersteunen. Door nieuwe skills aan te trekken die niet (voldoende) aanwezig zijn op de binnenlandse markt, en profielen uit Senegal en Nigeria te rekruteren, kunnen bedrijven hun economische weerbaarheid vergroten.

(Her)bekijk het webinar of download de presentatie.

Meer informatie over het project leest u op de website van IOM.

1 juli 2020

Bijkomende informatie

Agenda webinar (PDF – 817 kB)
Presentatie  (PDF – 2 MB)