U bent hier

Warsaw International Textile Fair

Deze beurs focust zich op gebreide stoffen en materialen, machines, accessoires en toebehoren, kortom alles wat met textiel te maken heeft. De exposanten komen grotendeels uit Polen, maar ook firma's uit Turkije, China, Pakistan, Taiwan, Italië, Portugal, Denemarken, Duitsland, Tsjechië, Slovenië, Wit-Rusland en Oekraïne vonden de weg naar deze beurs. Het is een interessant evenement met een rijk gamma aan seminaries rond de textielsector.

Dit jaar werd een nieuwe locatie in gebruik genomen, namelijk het indrukwekkende Ptak Expo Nadarzyn (ligt op ongeveer 25 km van Warschau). Deze exporuimte heeft 6 moderne hallen, 143.000 m² interne beursoppervlakte, 500.000 m² externe beursoppervlakte en is heel strategisch gelegen (op het kruispunt van de nationale routes S7 en S8 met de snelweg A2, niet ver van de luchthaven Warsaw Chopin). De beurs werd bezocht door 24.000 bezoekers, waarvan 19.570 vakbezoekers, 3.000 particulieren en 1.200 studenten van textielscholen

De verplaatsing van de locatie van de beurs van Łódź naar Warschau heeft de belangstelling voor de beurs significant beïnvloed. Volgens de organisatoren hebben de meeste firma`s hun deelname voor volgend jaar ook al bevestigd.

Over het algemeen werden er positieve commentaren over de beurs gegeven, zowel door de nieuwkomers als door de 'anciens'. 

Wie interesse heeft voor de Poolse textielsector is FastTextile zeker een aanrader, zowel om te bezoeken of als exposant aan deel te nemen. Het evenement geeft een overzicht van wat er in deze sector in Polen gebeurt en is ook een bron van interessante contacten en informatie. 

28 november 2016