U bent hier

VS verlaagt tijdelijk accijns op bier

In de VS is een wetsvoorstel goedgekeurd voor een verlaging van de accijns op bier en gedistilleerde dranken die dit jaar worden geproduceerd of geïmporteerd. De ‘Craft Beverage Modernization and Tax Reform Act’ is onderdeel van de ‘Tax Cuts and Jobs Act’ en is sinds 1 januari 2018 van kracht. Deze accijnsverlaging is tijdelijk en zal twee jaar duren.

Tijdelijk

De verlaagde federale accijns wordt betaald door de importeurs, en niet door de buitenlandse distilleerderijen of brouwerijen. Aangezien het verlaagde tarief slechts twee jaar geldt, zijn veel importeurs van plan om het bedrag dat ze zo besparen, te spenderen aan brand marketing.

Zo kunnen ze ook nadien nog genieten van de voordelen. Voor buitenlandse brouwers en distilleerders zullen de criteria voor hun belastingtarief niet gebaseerd zijn op het volume dat ze produceren, maar op het volume van hun product dat wordt geïmporteerd.

Voordelig voor kmo’s

Volgens de wet zal de federale accijns op bier worden verlaagd naar $ 3,50 per vat (van $ 7 per vat) op de eerste 60.000 vaten voor binnenlandse brouwers die minder dan 2 miljoen vaten per jaar produceren.

Voor alle andere brouwers en alle bierimporteurs wordt de accijns teruggebracht tot $ 16 per vat (van $ 18 per vat) op de eerste 6 miljoen vaten. De rekening handhaaft de huidige $ 18/vatrente voor wie meer dan 6 miljoen vaten produceert.

In totaal vertegenwoordigt dit meer dan $ 142 miljoen aan jaarlijkse besparingen, die de Amerikaanse kleine brouwers – fabrikanten en ondernemers – kunnen herinvesteren in hun bedrijven, activiteiten en werknemers.

Gedistilleerde dranken

De wet voorziet ook in verlaagde belastingtarieven voor gedistilleerde dranken die gedurende dit kalenderjaar zijn gedistilleerd, verwerkt of geïmporteerd in de VS.

Daarvoor gelden de volgende tarieven: $ 2,70 per gallon op de eerste 100.000 verwerkte of geïmporteerde gallons en $ 13,34 per gallon op de volgende 22,13 miljoen. Het belastingtarief voor gedistilleerde dranken die niet zijn onderworpen aan de verlaagde tarieven blijft $ 13,50 per gallon.

Bezoek voor meer informatie de website van het Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau.

23 februari 2018