U bent hier

Voorstelling economie van de Ryazan Regio

De stad Ryazan ligt op 170 km van Moskou en is gemakkelijk te bereiken per trein en wagen. De totale bevolking van de stad bedraagt 540.000 inwoners (wat voor Rusland vrij weinig is). De regio zelf telt 1,1 miljoen mensen.

De economische structuur van de regio bestaat voor 33,9% uit industrie, 16,4% handel, 7,8% landbouw, 6,7% transport en 4,9% bouw.

De grootste exportmarkten zijn China, Algerije, Wit-Rusland, Kazachstan, Polen, OekraÏne, Roemenië, Tsjechië, Egypte en Litouwen.

De regio staat op de eerste plaats (in Rusland) voor wat betreft de export van dakbedekking en op de tweede plaats voor de export van leder en elektrische apparatuur

Ook de export van landbouw- en voedingsproducten is belangrijk voor de regio en er zijn een paar grote spelers zoals Krasnyi Oktyabr (zoetwaren), Vakinskoy Agro (melkproductie) en de Ryazan plant of melted cheese (kaasproductie).

Grote industriële exporteurs zijn TechnoNicol (isolatiematerialen), Plazma JSC (lasers), Russkaya Kozha (export van leder), Prioritet (veiligheidzitjes voor kinderen) en Fort biomedical (medicamenten).

Buitenlandse investeerders in de regio zijn 'Automotive Lighting' (Italië), Air Liquid (Frankrijk), Abicor Binzel (Duitsland), Guardian (VS), MGK 'Svetovye Tekhnologii' (Indië) en Ryazanvest (Duitsland). Er zijn geen Belgische investeringen.

Er zijn verschillende industriële sites waar speciale voordelen van kracht zijn voor (buitenlandse) investeerders zoals een lagere inkomstenbelasting en belasting op onroerend goed.

Het gemiddelde maandloon in de regio bedroeg 477 Euro in 2019 wat een stuk lager is dan in Moskou.

9 juli 2020

Bijkomende informatie