U bent hier

Voedingsbeurs 'FoodExpo' in Denemarken

FoodExpo is momenteel de grootste vakbeurs voor de Deense voedingsindustrie. Vergeleken met de grote internationale vakbeurzen is deze natuurlijk klein. De beurs vindt om de 2 jaar plaats in het Messecenter te Herning en richt zich vooral tot de horeca, openbare grootkeukens, speciaalzaken, maar ook tot supermarkten en discounters.

In 2016 was er een volledige hal met 80 exposanten gespecialiseerd in biologische voeding. Behalve biologische en conventionele voedingswaren, werden ook productgroepen zoals uitrusting voor keukens, beroepskledij voor horeca en producten om tafels te dekken gepresenteerd.

Evolutie van de beurs

Er namen 498 exposanten deel aan de beurs. Zij mochten 25.822 bezoekers verwelkomen. Dit is een lichte stijging t.o.v. de editie in 2014 (420 exposanten en 24.243 bezoekers). De aangesproken exposanten waren zeer tevreden met FoodExpo. De bezoekers zijn voornamelijk Denen (en dan vooral van het Deense vasteland en het eiland Fyn). De vakbeurs groeit en wordt steeds belangrijker.

Activiteiten op de beurs

Er werden wedstrijden georganiseerd voor 'Kok van het jaar', 'Kelner van het jaar', 'Beste kok in het Noorden', 'Beste kelner in het Noorden'. Er was ook een nationale competitie voor de beste kokstudent, de beste “smørrebrød” en cateringstudent en de beste receptiestudent.

Een Vlaamse deelnemer organiseerde een nationale competitie in chocolade voor kokstudenten en hun scholen.

Aanbeveling

De beurs is interessant voor bezoekers uit Vlaanderen om te zien welke trends er zijn op de Deense markt en om de plaatselijke concurrenten te identificeren. Het is aan te raden het beursbezoek te combineren met afspraken met potentiële Deense partners en/of store checks.

15 maart 2016