U bent hier

Vlaanderen start meldpunt voor Vlaamse bedrijven met vragen over de Brexit

Voor alle duidelijkheid: op korte termijn verandert er niets. Vlaamse bedrijven zullen blijven exporteren naar het Verenigd Koninkrijk. Handel valt niet van vandaag op morgen stil. Nadat de Britse regering de artikel 50-procedure opstart, zal het nog twee jaar duren vooraleer een ‘Brexit’ definitief is.

Maar om tegemoet te komen aan vragen en bekommernissen van bedrijven, start Flanders Investment & Trade (FIT) met een ‘Meldpunt Brexit’. Ondernemingen kunnen dit e-loket aanschrijven via het e-mailadres brexit@fitagency.be.

Aanstaande maandag zal minister-president Geert Bourgeois de eerste Exportbeurs van Vlaanderen openen. Vlaamse bedrijven die internationaal actief zijn of grenzeloze ambities koesteren, kunnen met al hun vragen over internationaal ondernemen terecht op de eerste Exportbeurs van FIT, van maandag 27 t.e.m. woensdag 29 juni 2016 in Tour & Taxis te Brussel. Hij zal er ook de nieuwe internationaliseringsstrategie voor de Vlaamse economie komen toelichten.

Quotes

Bedrijven die internationaal ondernemen, hebben zekerheid nodig: juridisch, fiscaal, sociaal, …. . Ondernemingen hebben uiteraard vragen over wat de gevolgen van een Brexit voor hen concreet betekent. Vlaanderen richt daarom een ‘Meldpunt Brexit’ op om Vlaamse bedrijven advies te geven over de gevolgen van de Brexit. Bedrijven kunnen er vragen stellen en zullen antwoorden krijgen van specialisten van FIT, VLAIO en Enterprise Europe Network. 

Geert Bourgeois

Voor Vlaanderen staat het Verenigd Koninkrijk op de vierde plaats als Europees exportland. Flanders Investment & Trade heeft reeds een lange ervaring om bedrijven te adviseren  met vragen over handelsbelemmeringen buiten de EU via het Infopunt Handelsbelemmeringen.

Claire Tillekaerts

24 juni 2016