U bent hier

Vlaanderen pakt uit met sterktes industrie 4.0 op Hannover Messe

Op het wereldforum voor industriële technologie, Hannover Messe, dat op maandag 23 april van start gaat is Vlaanderen voor het eerst aanwezig met een imago- of belevenisstand.

Onder impuls van Flanders Investment & Trade (FIT) en Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie in Vlaanderen, promoot deze stand de sterktes van de Vlaamse maakindustrie. Partners AgoriaSirrisVLAIOimec en Flam3D ondersteunen de Vlaamse imagostandstand mee.

Vlaamse imagostand

Vlaams minister-president Geert Bourgeois bezoekt op 23 april de Hannover Messe met een uitgebreide zakendelegatie, waaronder CEO van Flanders Investment & Trade Claire Tillekaerts.

Claire Tillekaerts: “Demo’s en beeldmateriaal tonen de bezoeker een breed spectrum aan innovatieve technologieën ontwikkeld in Vlaanderen. FIT geeft met deze imagostand de verdiende promotie aan de topkennis en -expertise binnen Vlaamse bedrijven én onderzoekinstellingen. Beiden vormen een essentiële tandem in het versterken van de waardenketen.”

Flanders Make pakt ook uit met een buitenstand, “MAKE LAB”  een mobiele, volledig geconnecteerde onderzoeksinfrastructuur. 

Industrie 4.0: positionering van Vlaanderen

Industrie 4.0 is een verzamelnaam voor nieuwe technologieën en concepten in de industrie, voornamelijk dankzij digitalisering. De Vlaamse aanwezigheid op de Hannover Messe kadert binnen de doelstellingen van de Vlaamse visienota 2050. De sprong naar industrie 4.0 is cruciaal voor Vlaanderen. Enkel op die manier kan onze regio de industriële activiteit in Vlaanderen behouden en zelfs versterken.

Claire Tillekaerts: “FIT coördineert de uitvoering van de internationaliseringstrategie van de Vlaamse economie,  Vlaanderen Versnelt. Vlaanderen’s aanwezigheid op Hannover Messe past perfect in onze doelstelling om de sterkte van Vlaanderen inzake ‘Solution Driven Engineering & Technology’ sterker internationaal te vermarkten.” Naar aanleiding van Hannover Messe lanceert FIT het gratis handboek ‘Advanced manufacturing – Make it big in Flanders’.

20 Vlaamse bedrijven in themahallen

Hoofdthema van de 2018-editie van de Hannover Messe is ‘Integrated Industry – Connect & Collaborate’. Dit omvat onder meer de integratie van industriële IT en automatisering, kunstmatige intelligentie en industriële platformeconomie.

Verspreid over de beurs, onderverdeeld in themahallen, houden een 20-tal Vlaamse bedrijven een eigen stand, waarvan Vlaams minister-president Geert Bourgeois een aantal bezoekt.

Over Hannover Messe

Hannover Messe is het belangrijkste internationale platform voor industrie 4.0, robotica, automatisatie, moderne machinebouw, geïntegreerde energiesystemen, industriële R&D en de “fabriek van de toekomst”.

De grootste industriële vakbeurs ter wereld verwelkomt jaarlijks ruim 200.000 bezoekers (waarvan 30% uit het buitenland) en circa 6.000 exposanten uit meer dan 70 landen.

Dit jaar staat partnerland Mexico prominent in de kijker (Hal 27).

De beurs is onderverdeeld in diverse themazones, waaronder Industrial supply, Digital factory, Research & Technology, Energy, Integrated Automation, Motion & Drives, en specifieke fora zoals o.m. Young Tech enterprises, Electric Transportation Systems en Global Business & Markets.

Parallel met de beurs vindt ook het logistieke forum CeMAT plaats.

23 april 2018