U bent hier

Vlaamse record-deelname op 'Paris Air Show’

Van maandag 19 juni 2017 tot zondag 25 juni 2017 vindt in Le Bourget de 'Paris Air Show' plaats, veruit de grootste en belangrijkste lucht- en ruimtevaartbeurs ter wereld. Flanders Investment & Trade organiseert er samen met partners FLAGAWEX en Skywin het ‘Belgian Aerospace’-paviljoen.

De 25 Vlaamse aeronautica-bedrijven, onderzoeks- en kennisinstellingen die dit jaar present tekenen, vormen de grootste Vlaamse delegatie ooit op deze beurs.

Belgian Aerospace

Met 80 Belgische exposanten op 1200m² behoort het ‘Belgian Aerospace’-collectief tot de 10 grootste nationale groepsstanden. De aanwezige bedrijven bieden zeer uiteenlopende producten en diensten aan, gaande van structurele componenten, composieten en vleugelonderdelen tot software-applicaties, avionica, pilootopleidingen, ruimtevaarttechnologie en 3D printing.

De luchtvaartindustrie is een internationale groeimarkt met een hoogtechnologisch gehalte. Ze biedt, ook aan Vlaamse bedrijven, enorme commerciële, technologische en industriële mogelijkheden. Le Bourget is voor hen een tweejaarlijkse hoogmis. Opvallend bij de 2017 editie is het groot aantal nieuwkomers, waarvan sommigen in Parijs hun eerste stappen zetten in de lucht- en ruimtevaartsector. Dankzij hun uitgesproken innovatieve aanpak en nieuwe productietechnieken dragen zij bij tot de transitie naar ‘industrie 4.0’, één van de doelstellingen van de Visie 2050 van de Vlaamse regering. Het past ook perfect in de nieuwe internationaliseringsstrategie, ‘Vlaanderen versnelt!’, waarin Flanders Investment & Trade ‘solution driven engineering and technology’ als sterkte van Vlaanderen promoot.

CEO Claire Tillekaerts

Groeisector

De lucht- en ruimtevaartindustrie is een belangrijke groeisector in Vlaanderen, goed voor een jaarlijkse omzet  van 1.1 miljard €  in 2016 en ongeveer 3.700 directe jobs. FIT werkt voor de organisatie van de beursstand nauw samen met de Flemish Aerospace group, FLAG dat de Vlaamse lucht- en ruimtevaartbedrijven verenigt.

FLAG is sinds 1 april 2017 erkend als clusterorganisatie en zag haar ledenaantal de afgelopen 3 jaar verdubbelen tot 63.  FLAG koestert de ambitie om tegen 2030 de jaaromzet binnen de sector te verdubbelen en de (directe) tewerkstelling met 50% te laten toenemen.

Meer info op www.siae.fr/en en in de Belgian Aerospace - brochure ‘Paris Air Show 2017‘ 

16 juni 2017