U bent hier

Vlaamse leveranciers gezocht van materialen voor de E-ELT, de European Extremely Large Telescope, ’s werelds grootste oog op de hemel

Astaldi bouwt grote en technologisch complexe infrastructuren, en fungeert hierbij in de eerste plaats als EPC-contractor. Astaldi heeft meer dan 90 jaar ervaring in de bouw, zowel in Italië als in het buitenland, waar het werkt met een uitgebreide expertise en hooggekwalificeerd personeel. Het heeft al projecten gerealiseerd in meer dan 40 landen en werkt momenteel aan ca. 100 projecten in meer dan 15 landen.

Op 25 mei 2016 kende ESO (European Southern Observatory) de opdracht voor het ontwerp en de bouw van de koepel en de belangrijkste structuur van de European Extremely Large Telescope (E-ELT) toe aan het bedrijvenconsortium ACe bestaande uit Astaldi (leider), Cimolai en EIE Group.

De E-ELT zal de grootste optische telescoop ter wereld zijn, een echte uitdaging qua complexiteit en vereiste precisie. De nieuwe telescoop in Chili wordt geïnstalleerd op de Cerro Armazones, in het centrale deel van de Atacama-woestijn, een van de droogste gebieden ter wereld, op een hoogte van 3000 meter boven zeeniveau.

De E-ELT Telescoop wordt voorzien van een hoofdspiegel van 39,3 m in diameter. Het optische ontwerp maakt een focus mogelijk die 100.000.000 keer beter is dan die van het menselijk oog.

De voltooiing van de gigantische telescoop is voorzien voor 2024.

Astaldi is dringend op zoek naar Vlaamse fabrikanten van producten die zijn opgenomen in de bijgevoegde "Material List".

Wie zich als leverancier wenst voor te stellen en wil deelnemen aan de aanbestedingsfase die in 2017 zal starten, kan contact opnemen met het FIT-kantoor in Rome.  Het Waarnemend Posthoofd aldaar bezorgt u graag de nodige contactgegevens.

Aangezien Astaldi een pre-selectie zal maken van bedrijven, die het in januari wenst te ontmoeten in Rome, is uw snelle reactie wenselijk.

Meer weten?

Lees meer over het project E-ELT op de website van ESO, the European Southern Observatory, de belangrijkste intergouvernementele sterrenkundeorganisatie in Europa of ASTALDI - E-ELT PROJECT.

21 december 2016

Bijkomende informatie

Material list (PDF – 223 kB)