U bent hier

Vitafoods Europe 2019 - Genève

De vakbeurs Vitafoods Europe die liep van 7 tot en met 9 mei was aan haar 22ste editie toe.

Sedert de eerste editie is de beurs alleen maar gegroeid, zowel op het vlak van exposanten als van bezoekers.
In haar 22-jarige geschiedenis is het evenement uitgegroeid tot een internationaal platform voor belanghebbende uit de sector van voedingsingrediënten en neutraceuticals om kennis te delen en nieuwe trends te bespreken. De sector zit al meerdere jaren in de lift en Vitafoods Europe wist steeds in te spelen op nieuwe tendensen, wat ertoe bijgedragen heeft dat de beurs steeds weer een kwalitatief vakbezoekerspubliek heeft weten aan te trekken.

Het bezoekersaantal steeg van 1.200 in 1997 tot 24.122 in 2019. Het eerste jaar telde het evenement overwegend exposanten en bezoekers uit Europa, tegenwoordig zijn er 112 landen vertegenwoordigd. De deelnemende bedrijven zijn van een kwalitatief hoog niveau gebleven tijdens de evolutie van beurs, wat een van de sterkste punten van Vitafoods Europe blijft.

In 1997 was de beurs nog volledig gericht op ingrediënten en grondstoffen terwijl ze nu geëvolueerd is naar afgewerkte producten. Daardoor presenteert Vitafoods Europe nu ook recent geïntroduceerde producten en biedt haar bezoekers de kans om de nieuwste trends en innovaties van over de hele wereld in functionele voedingsmiddelen en dranken te ontdekken.

In de aanloop naar de editie van dit jaar moedigde de organisator de industrie aan om de noden te identificeren voor een duurzamere toekomst, via een reeks events, rondetafelgesprekken en seminaries. Dit leidde tot een aantal duurzame toepassingen voor het hele beursverloop – van de planningsfase tot de aflevering. Zo was er stroomvoorziening uit hernieuwbare energie, nieuwe reglementering voor standenbouw om wegwerpproducten zoveel mogelijk in te perken.

Vitafoods Europe is de moeite waard om te bezoeken. Men ontmoet er bedrijven uit alle hoeken van de wereld in de meest gediversifieerde domeinen binnen de voedingsingrediënten- en de neutraceutische industrie. Veel bezoekers bezochten de beurs om een inschatting te kunnen maken om zelf als exposant aan een volgende editie te kunnen deelnemen. Zo verliep het ook bij de deelnemers aan de groepsstand van Flanders Investment & Trade.
Dankzij hun deelname ontmoetten ze op drie dagen tijd een dermate groot aantal prospecten van kwalitatief hoog niveau, iets wat ze met een klassieke marktprospectie nooit zouden kunnen bereiken. Vitafoods staat niet gekend als goedkope beurs, maar de deelnemers vonden de investering meer dan waard in termen van ‘return on investment’.

De volgende editie zal plaatsvinden van 12 tot en met 14 mei 2020.

26 juni 2019