U bent hier

Vicenzaoro - the International Jewellery Boutique Show

​'Vicenzaoro September' sluit de editie 2022 af met een herstel en overtreft de resultaten van vóór de pandemie met een stijging van het aantal bezoekers met 10% ten opzichte van 2019 en met een explosieve groei van het aantal buitenlandse bezoekers met 20%. Meer dan de helft van alle aanwezigen komen uit 124 landen over de hele wereld. Het mondiale bedrijfsleven is dus teruggekeerd naar Vicenza en bevestigt deze show als het zakelijk knooppunt en referentiepunt voor de sector in Europa en in de wereld.

Bij de buitenlandse aanwezigen was Europa het meest vertegenwoordigd, met Spanje (7,3%), Frankrijk (5,5%) en Duitsland (5,1%) als koplopers. Bij de niet-Europese landen staan de Verenigde Staten op de eerste plaats (5,7%). Turkije is ook prominent aanwezig (3,3%) evenals het Midden-Oosten met vooral Israël (2,5%) en de VAE (2,3%). Ook India (1,9%) en Latijns-Amerika met Mexico, Colombia (beide 1%) en Brazilië (0,7%) keren terug.

Cijfers die de marktspelers optimistisch stemmen, met meer dan duizend merken die op de beurs van Vicenza aanwezig zijn, en die de levendigheid van de Italiaanse export bevestigen, met een groei van +36,5% tussen januari en mei 2022, zoals Federorafi in haar toespraak van 9 september 2022 aantoonde. De Verenigde Staten kennen de sterkste stijging op de eerste plaats met +24,9% ten opzichte van dezelfde periode in 2021 (+115 miljoen euro, in absolute waarde), gevolgd door Zwitserland +31,4% en de Arabische Emiraten +23,3%.

'Vicenzaoro September' werd tevens bezocht door de hele institutionele en verenigingswereld, van Confindustria Federorafi, Confartigianato Orafi, Confcommercio Federpreziosi, CNA Orafi, Confimi Industria Categoria Orafa ed Argentiera tot Assogemme, Assocoral en AFEMO - Association of Goldsmiths' Machinery Exporters, CIBJO - World Confederation of Jewellery, MAECI en ICE, en sleutelfiguren uit de wereldwijde industrie zoals Cyrille Vigneron, president en CEO van Cartier, Guido Grassi Damiani president van de Damiani groep.

Er was ook succes voor de spin-off VO Vintage, gewijd aan mooie vintage horloges en juwelen, die een toename zag van de b2c-deelname van liefhebbers en verzamelaars, zowel Italiaans als internationaal, mede dankzij panels met sleutelfiguren zoals Ugo Pancani van FHH - Fondation de la Haute Horlogerie.

Ook de Belgische HRD organiseerde er een event om de HRD Design Awards voor te stellen. Er was ook een grote Vlaamse aanwezigheid van standhouders: niet minder dan 30 Vlaamse bedrijven tekenden present op deze editie.

16 oktober 2022