U bent hier

Totally DIY Totally Tools, de Britse do-it-yourself beurs in Coventry

De beurs bestaat uit drie onderdelen: ‘DIY’ (doe-het-zelf, grootste gedeelte), ‘Tools’ (gereedschap) en ‘Secure’ (beveiliging). De exposanten op de beurs zijn vooral producenten van materialen voor de doe-het-zelfsector, terwijl er onder de bezoekers vooral retailers (de grote DIY-ketens en tuincentra), onafhankelijke ijzerwarenwinkels ('hardware stores', enz.), groothandelaars ('builders merchants'), verdelers, agenten en andere aanbieders uit de DIY-wereld aanwezig waren.   

Dit is een ‘trade-only’-vakbeurs met vooral deelnemers uit het VK maar ook enkele uit Ierland, België (2), Spanje, Indië, Turkije, Denemarken, Duitsland (3), USA (4) en Zwitserland. Van de 118 exposanten in 2016 waren er een 50-tal die voor de eerste maal deelnamen. In 2015 kreeg men 1800 bezoekers over de vloer, de cijfers van 2016 zijn nog niet bekend.

De steun van leidinggevende vakverenigingen zoals de British Hardware Federation (BHF)-BIRA Group (www.bira.co.uk) en British Home Enhancement Trade Association (BHTA, www.bheta.co.uk) duidt op het belang van deze eerder kleinschalige niche-beurs in deze sector.

De eerste edities van Totally DIY vonden plaats in Londen maar in 2010 verhuisden ze naar het NEC in Birmingham en werd deze beurs parallel met de Spring Fair (www.springfair.com) georganiseerd. Men koos echter enkele edities geleden voor de Ricoh (sport) Arena te Coventry omdat deze locatie goedkoper was, zowel voor de organisator als voor de deelnemers. Een toegewijd treinstation en een grote parking maken dit een goed bereikbare locatie. Brintex (www.brintex.com) is sinds jaar en dag de organisator van deze beurs.

In het Seminar Theatre konden de standhouders productvoorstellingen geven en/of hun product laten deelnemen aan de ‘New Product Showcase’.

Aangezien het security-gedeelte maar heel klein is, raden wij bedrijven in deze sector eerder aan een beveiligingsbeurs als IFSEC (www.ifsec.co.uk) met internationale uitstraling te bezoeken.

Meer informatie over deelname aan de volgende editie op 14-15 februari 2017 vindt u op de beurswebsite. De online newsletter Insight DIY (www.insightdiy.co.uk) is een interessante bron om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op de Britse DIY-markt.

Een uitgebreider verslag (met contactgegevens van o.a. buyers groups) is beschikbaar via FIT Londen.

19 februari 2016