U bent hier

Verslag Euro Attractions Show - EAS 2016 - Barcelona

EAS 2016 Conference & Trade Show, georganiseerd door de IAAPA – International Association of Amusement Parks and Attractions, een vereniging waarvan de hoofdzetel voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika zich in Brussel bevindt  – vindt jaarlijks afwisselend plaats op een Europese toplocatie. Dit jaar was Barcelona aan de beurt. De conferentie ging deels door in het pretpark Port Aventura en in Fira Gran Via Convention Centre van 18 tot 22 september ll. Het ging om meer dan 20 sessies en vormingsprogramma’s voor zaakvoerders van attracties. De beurs zelf vond plaats in Fira Gran Via Convention Centre van 20 tot 22 september ll. 

EAS is ongetwijfeld het belangrijkste event in Europa voor professionelen van de ontspannings- en  attracties industrie. 525 exposanten brachten de laatste innovaties en ontwikkelingen in deze industrie. Meer dan 13.000 professionelen, dubbel zoveel als vorig jaar in Göteborg, bezochten het event: de belangrijkste amusements- en thematische parken, waterparken en resorts, zoo’s en aquariums, musea en wetenschappelijke centra, attracties, hotels en resorts, casino´s, cruiselijnen, toeristische attracties uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De bezoekers waren voornamelijk uit Spanje, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië afkomstig, ook werd een groter aantal personen uit het Midden-Oosten en Nederland opgetekend.

Er was geen FIT deelname op de beurs, wel een mooie Vlaamse aanwezigheid. 15 exposanten waren Vlaamse bedrijven, de meesten nemen jaarlijks aan EAS deel. Zij waren eensgezind tevreden over het verloop en de organisatie van de beurs en over de opkomst van de bezoekers die alle verwachtingen overtrof. Wallonië was met twee bedrijven vertegenwoordigd, het Brussels gewest met één exposant.

Dat de beurs in het hartje van Cataluña en Barcelona plaatsvond, onderstreept het belang van de amusement- en pretparken voor de industrie van het toerisme in Spanje.

Volgend jaar zal EAS in Berlijn doorgaan.

28 september 2016