U bent hier

Vanaf 1 juni wordt de uitvoer van bepaalde producten naar Israël aanzienlijk gemakkelijker

Op 1 juni 2022 treedt een hervorming op het gebied van normen in werking. De hervorming maakt deel uit van een veelomvattende Israëlische maatregel, die tot doel heeft de kosten van levensonderhoud en de regelgevings- en bureaucratische last in Israël te verminderen. De hervorming maakt de invoer van veel producten gemakkelijker. 
Praktisch betekent dit dat vanaf 1 juni een lijst van non-food artikelen, die reeds zijn toegelaten voor gebruik in ontwikkelde landen, bij aankomst in Israël niet langer een afzonderlijke inspectie door de plaatselijke autoriteiten behoeven.

De hervorming zal van toepassing zijn op de invoer van honderden producten, waarvoor een bewijs van overeenstemming met de officiële norm vereist is.
Hieronder vallen bijvoorbeeld: huishoudelijke apparaten (zoals koelkasten, wasmachines, vaatwassers, ovens en verlichtingsarmaturen); elektronica; kinderproducten (zoals speelgoed voor kinderen ouder dan 3 jaar, kinderwagens, bedden en boxen, schommels, kinderstoelen); vrijetijds- en sportproducten; huishoudelijke producten; optische producten en nog veel meer.

Om een vlotte en correcte procedure te garanderen, is het absoluut noodzakelijk dat de fabrikant overleg pleegt met de relevante partner/importeur in Israël.

Dit is de eerste fase van een alomvattend plan dat hervormingen in de volgende gebieden omvat:

  • Energie - ingangsdatum: 09/2022
  • Levensmiddelen - 01/2023
  • Cosmetica - 01/2023
29 mei 2022