U bent hier

Vakbeurs Maison & Objet - Parijs

MAISON & OBJET is sinds 1995 DE internationale ontmoetingsplaats van professionals voor interieurontwerp en design. De beurs brengt bijna 3.000 exposanten en meer dan 85.000 unieke bezoekers bij elkaar, waarvan 50% buiten Frankrijk. Elke editie van de tweejaarlijkse M&O beurs in Parijs is een beleving op zich. Deze beurs is inspirerend voor bezoekers en voor standhouders. Er werden waardevolle contacten gelegd met aankopers, maar ook tussen de bedrijven op de beurs werd samenwerking bezegeld.

Design en creativiteit zijn alom op deze beurs. M&O popt zich om in een kunstgalerij, of lijkt in een volgende hall net een museumzaal en dan plots bevindt men zich in een shopping mall. Ogen komt men tekort en deze beurs vraagt op zeker 2 dagen om tendensen op te snuiven en business contacten te leggen.

170 Belgische bedrijven, waaronder 104 Vlaamse bedrijven, stonden in januari 2018 op de beurs. Het aantal Belgische bezoekers staat op de 3e plaats.

Belgium is Design
Sinds 2011 staan Flanders DC en Wallonie-Bruxelles Design gezamenlijk onder het label Belgium is Design met 10 bedrijven op de beurs.

Sinds januari 2017 biedt MAISON & OBJET haar bezoekers, bij de ingang van Hal 3 en in Hal 6, het 'What’s New ?', tentoonstellingsruimtes met nieuwe producten van exposanten.

Le fil vert pour une Green Attitude

Sinds 7 jaar is het parcours 'FIL VERT' van MAISON & OBJET toegekend aan merken en bedrijven die een eco-verantwoordelijke houding aannemen. De jury heeft 12 winnaars geselecteerd uit alle exposanten op de beurs die de mens en respect voor het milieu centraal te stellen.

Les Découvertes bestaande uit meerdere prijzen worden sinds 2010 uitgereikt aan de belangrijkste 'nieuwigheden' op de beurs. Een internationale jury bestaande uit invloedrijke bloggers en redacteurs gaan elk editie op zoek om de zeldzame parels op te speuren.

Het digitale MOM-platform (MAISON & OBJET AND MORE) werd gelanceerd in september 2016 en bevat de nieuwste producten en producten van merken, fabrikanten, ambachtslieden, ontwerpers. Een onuitputtelijke bron van dagelijkse inspiratie, waardoor bezoekers het hele jaar door contact kunnen maken met duizenden merken.

De opzet van M&O zal in september 2018 evolueren: aankopers waarderen de diversiteit van het showaanbod, maar ze hebben een organisatie per product en prijsklasse nodig om tijd te besparen. Voorschrijvers daarentegen zijn geneigd om oplossingen voor hun projecten te zoeken door een stijlgerichte aanpak te bevorderen.

Organisator:

SAFI ORGANISATION Filiale de Ateliers d’Art de France et de Reed Expositions France T. +33 (0)1 44 29 02 00
Philippe Brocart, Directeur général de SAFI
Caroline Biros, Directrice du marketing et communication de SAFI T. +33 (0)1 44 29 06 94 caroline.biros@safisalons.fr
Aude Tahon, Présidente d’ Ateliers d’Art de France
Michel Filzi, Président de Reed Expositions France

12 februari 2018