U bent hier

Uw business ondersteunen in tijden van corona (COVID-19)

Veel bedrijven staan onder druk door de strenge maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Met z’n allen zullen we de komende maanden anders leven en werken. Maar ook op afstand blijft Flanders Investment & Trade (FIT) paraat staan, want onze werking kent – letterlijk – geen grenzen.

Waar in de wereld u ook actief bent of zich bevindt, u kan altijd op FIT rekenen om de continuïteit van uw business maximaal te ruggensteunen. Daarbij is ook langetermijndenken een must. Zo staan we eveneens schrap om uw internationale ambities van morgen mee voor te bereiden.
 

Boodschap van CEO Flanders Investment & Trade - Claire Tillekaerts

Net als u maak ik mij ernstig zorgen over de coronacrisis. Dagelijks zien we zo veel menselijk leed en economische drama’s. Onze gezondheidszorg en veel andere sectoren gaan tot het uiterste om iedereen de beste diensten te verlenen.

Ook FIT schakelt een versnelling hoger, want veel bedrijven raken in moeilijkheden door uitval, reisbeperkingen en quarantainemaatregelen.

De impact is nu al zichtbaar. De consumptie neemt wereldwijd af. De productie vertraagt.  Logistiek en transport zijn zwaar verstoord. En de piek moet nog komen …

Ook onze werking is aangetast door de coronacrisis. Denk maar aan de vele afgelaste of uitgestelde vakbeurzen en handelsmissies.

Desondanks staan we paraat om uw bedrijf zo snel mogelijk weer op het pad van export en internationalisering te krijgen zodra deze situatie achter de rug is. Daarvoor zetten we onze grootste kracht in. 325 collega’s in binnen- en buitenland, die samen de situatie in meer dan 70 landen op de voet volgen. Zij staan non-stop klaar. Om uw lokale en internationale contacten te helpen onderhouden en nieuwe te vinden. Om u wegwijs te maken in de beschikbare steunmaatregelen. En om uw internationale ambities te blijven voorbereiden.

Want naast de noodzaak om de meest prangende problemen aan te pakken, is langetermijndenken momenteel cruciaal. Laat ons samen de wereld van export en internationaal ondernemen draaiende houden. Alleen zo kunnen we onze economie doen standhouden.

En daarmee onze welvaart – én ons welzijn – blijven garanderen.

Zit u met vragen of heeft u ondersteuning nodig? Mail ons, bel ons – we blijven permanent voor u klaarstaan.

Stay safe!

Uw internationale zaak, onze zorg

De impact van de wereldwijde coronacrisis is nu al voelbaar. Door reisbeperkingen en quarantainemaatregelen neemt de consumptie af, vertraagt de productie en raakt de logistieke keten ernstig verstoord. Om nog maar te zwijgen over de talloze uitgestelde en afgelaste beurzen en zakenreizen: stuk voor stuk onbenutte zakelijke contacten. Daaruit volgen dan ook gemiste kansen, contracten, partnerships enzovoort.

Ons hele FIT-team staat klaar om de impact van de coronacrisis op uw bedrijf zoveel mogelijk te beperken. Dit is wat we voor u kunnen doen:

  • Uw marktaandeel beschermen. We helpen u uw bestaande internationale (klanten)contacten te onderhouden en activeren, nieuwe prospects en zakenpartners te vinden, uw goederentransport en logistieke stromen te herzien enzovoort.
  • Marktdiversificatie onderzoeken. We gaan na welke nieuwe markten u kan aanboren en hoe. Dit blijft immers essentieel om uw zakelijke risico’s optimaal te spreiden.
  • De situatie monitoren. We volgen de actualiteit rond het coronavirus op de voet en brengen de impact op uw sector en activiteiten in kaart. Op basis daarvan reiken we u inzichten aan om internationaliseringsstrategie toekomstbestendig te maken.
  • Uw bedrijf wegwijs maken in de steunmaatregelen. We informeren u over de Vlaamse en federale subsidies en steunmaatregelen. Ook voor informatie over het aanbod van de financiële stimuli van andere overheden wereldwijd kan u bij ons terecht.

Zo staan we voor u klaar:

  • > 70 markten. Naast ons hoofdkantoor in Brussel en onze 5 provinciale kantoren beschikken we over meer dan 70 satellietkantoren wereldwijd – van Australië tot Zweden, van Zuid-Afrika tot Afghanistan. Zij beschikken over de nodige contacten, kennis en informatie om uw business ter plaatse te ondersteunen.
  • 325 collega’s. Ons binnen- én buitenlandse team van onder meer Vlaamse Economische Vertegenwoordigers (VLEV’s), Adviseurs Internationaal Ondernemen (AIO’s) en areamanagers blijft aan de slag gedurende de crisis, vanaf een veilige afstand. Al onze medewerkers zijn bereikbaar via mail, telefoon, e-conferentie …
  • 1 centraal meldpunt. Via het centrale e-mailadres exportadvies-corona@fitagency.be komen al uw vragen over de zakelijke impact van COVID-19 terecht bij de aangewezen FIT-expert.
  • 1 globaal dossier. Op www.exportadvies-corona.be vullen we ons online dossier ‘Coronavirus’ dagelijks aan met up-to-date advies, praktische informatie over specifieke maatregelen in diverse landen, overzichten van uitgestelde acties, nuttige links en meer.
     

Stel ons uw vraag!

Onze experts beantwoorden al uw vragen over internationaal ondernemen in deze uitdagende tijden. Neem contact met ons op voor meer informatie en begeleiding. Of stel ons meteen uw vragen over export in coronatijden via het centrale meldpunt.

23 april 2020