U bent hier

Uruguay: “European Investment Forum” met focus op hernieuwbare energie

Op 24 en 25 oktober 2022 vindt het 4e “European Investment Forum” plaats in Montevideo met hernieuwbare energie als thema.

Het event bestaat uit een live uitgezonden conferentiegedeelte op 24 oktober en virtuele matchmaking tussen Europese en Uruguyaanse zakenpartners en overheidsinstanties op 25 oktober. De doelsectoren zijn: fotovoltaïsche energie, windenergie, groene waterstof, biomassa, energie-efficiëntie, nieuwe technologieën toegepast op energie en batterijen.

Uruguay zet sterk in op duurzame energie; zijn energiematrix bestaat al in belangrijke mate uit hernieuwbare energie maar het land beoogt meer. Met de inzet van de tweede fase van de energietransitie sinds 2021 mikt men o.m. ook op groene waterstof, verbetering van de Smart Grid en nieuwe technologieën voor energieopslag. Hiervoor zoekt het land Europese expertise.

Het forum wordt georganiseerd door de EU-delegatie in Uruguay, de Kamer van Koophandel van Uruguay die projectpartner is van het “INSPYRAME” EU-project, het export- en investeringspromotie-agentschap Uruguay XXI en Eurochamber in Uruguay. “INSPYRAME” is een EU-project met als doel Uruguayaanse bedrijven voor te bereiden op het handelsakkoord dat in de maak is tussen de EU en Mercosur.

Meer info over het programma van de conferentie en het event in het algemeen is te vinden op de website van het forum. 

Indien uw bedrijf interesse heeft voor het matchmaking-gedeelte is het belangrijk zich te registreren en een profiel aan te maken tegen 7 oktober. Dit kan via volgende link. Daarna kan u online meetings boeken tot 15 oktober.

21 september 2022