U bent hier

Update - Vakbeurzen Duitsland in tijden van Coronavirus en reisbeperkingen

Update toestand op 13/03/2020

Zakendoen in tijden van Coronavirus is een nieuwe uitdaging. 

Wat met Interpack in Dusseldorf (mei)? Ook Interpack en Drupa werden ondertussen uitgesteld. De nieuwe data voor interpack zijn van 25/2 tot 3/2/2021.
We herhalen onze oproep om de specifieke website van de evenementen/organisatoren te raadplegen voor de laatste stand van zaken.

Een meer algemeen overzicht van geschrapte/gewijzigde vakbeurzen in Duitsland is te vinden via AUMA (Association of the German Trade Fair Industry). 

Wat zijn de reisbeperkingen?

De Duitse federale regering volgt de adviezen van het Robert Koch-Institut in Berlijn (German Institute for Public Health). Dit instituut publiceert informatie over de stand van zaken m.b.t de verspreiding van het Coronavirus in Duitsland. Op datum van 6 maart, geactualiseerd op 11 maart 2020, wordt als ‘bijzonder getroffen gebied in Duitsland’ de regio Heinsberg in Noordrijn-Westfalen erkend. Eveneens vindt men hier informatie m.b.t. maatregelen voor reizigers naar Duitsland.

Dossier Coronavirus

Het coronavirus heeft een wereldwijde impact, niet alleen op de gezondheid, maar ook op de economie. Ook uw export kan hiervan gevolgen of zelfs hinder ondervinden. FIT monitort de risico's dagelijks en ons buitenlands netwerk informeert u over alle implicaties voor Vlaamse exporteurs op hun internationale activiteiten. 

Wat gebeurt er met FIT groepsstanden op beurzen of andere acties? Volg het dossier Coronavirus op onze website.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kunt u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be

13 maart 2020