U bent hier

UITVOERINGSPLAN JAPANS WINDMOLENPROJECT GEPUBLICEERD

De Japanse regering heeft de ambitie om tegen 2030 de totale capaciteit aan windenergie op zee op te trekken van 51,6 MW in 2021 tot 10 GW en tegen 2040 tot 30 à 45 GW. In dat kader lanceerde het Japanse Ministerie van Economie (METI) een tender voor een windmolenproject op zee voor de kust van Goto, een eilandenarchipel in de Nagasaki Prefectuur. Het project omvat 8 drijvende windmolens met elk een capaciteit van 2,1 MW.

Op 11 juni 2021 maakte METI bekend dat een consortium rond het Japanse engineeringbedrijf Toda Corporation de tender heeft binnen gehaald. Het consortium bestaat verder uit een aantal Japanse energiebedrijven, namelijk ENEOS Corporation, Osaka Gas, Kansai Electric Power, INPEX Corporation, en Chubu Electric Power.

Op 24 april 2022 keurde METI het uitvoeringsplan van dit consortium goed en publiceerde een overzicht van dit plan op zijn website. Het overzicht is alleen beschikbaar op de website in het Japans. Het bevat een beknopte beschrijving van het project, een tijdslijn voor de uitvoering ervan, een opsomming van de verwachte effecten op de lokale economie, en een overzicht van de consultaties die het consortium plant met de lokale bevolking. Het overzicht is alleen verkrijgbaar in een Japanse versie, die in pdf kan neergeladen worden via deze link.

Wie interesse heeft in het syteem van Japanse overheidsaanbestedingen, kan op 31 mei 2022 deelnemen aan een Engelstalig webinar over dit thema. Inschrijvingen zijn gratis en kunnen via deze link gebeuren.

Voor meer informatie over windenergie in Japan, kan u contact opnemen met FIT Tokyo via tokyo@fitagency.com.   

15 mei 2022