U bent hier

Twinning-project: verbetering van de Israëlische regelgeving met betrekking tot de energieprestaties van apparatuur.

Het Israëlische Ministerie van Energie verwacht in de komende maanden een Twinning-project te lanceren, gericht op het verbeteren van de Israëlische regelgeving met betrekking tot de energieprestaties van apparatuur. Het project zal ook de nodige infrastructuur tot stand brengen om de uitvoering op lange termijn van de herziene regelgeving te waarborgen, in overeenstemming met de beste praktijken van de partners in de EU-lidstaten. Een succesvolle uitvoering van dit project moet bijdragen tot een vermindering van het energieverbruik en van de uitstoot van broeikasgassen en verontreinigende stoffen - een agenda die zowel door de EU als door Israël wordt gedeeld.

Hoewel de bestaande regelgeving in Israël over het algemeen gebaseerd is op erkende normen en voorschriften (alsook op EU-voorschriften), bestrijkt zij niet alle productgroepen en is zij in veel gevallen niet afgestemd op de meest actuele EU-regelgeving.

In eerste instantie zal het project een kloofanalyse uitvoeren tussen de EU-en de Israëlische regelgeving en een actieplan opstellen dat de Israëlische juridische en institutionele capaciteit op dit gebied zal versterken. Daarna zal het gewenste project zich richten op een aantal specifieke energieverbruikende apparaten en bijgewerkte regelgeving voor wetgeving voorbereiden (met inbegrip van de voorbereiding van al het vereiste ondersteunende professionele materiaal). Tenslotte moet het project de levensvatbaarheid op lange termijn van de herziene regelgeving waarborgen, door de ondersteunende mechanismen te verbeteren (b.v. handhaving, bewustmaking van het publiek).

In overeenstemming met het EU-kader voor twinningprojecten heeft het ministerie een deskundige ter plaatse nodig (Resident Twinning Adviser - RTA) die alle aspecten van het project samen met het Israëlische ministerie van Energie zal coördineren. Daarnaast moet het project worden ondersteund door specifieke deskundigen en professionals die zullen helpen bij relevante onderdelen van het project.

Als het project aansluit bij uw bedrijf of uw bedrijf belangstelling heeft en u over de vereiste deskundigheid beschikt, laat het aan FIT Tel Aviv weten.

Als u of uw bedrijf over de nodige knowhow beschikt, is het bovendien de moeite waard om op de hoogte te blijven van toekomstige projecten in het kader van dit twinning initiatief.

30 mei 2021