U bent hier

Trends in de petfoodindustrie in Polen

De nood om zich aan te passen aan de steeds veranderende consumentenmarkt, ontgaat ook de petfood industrie niet. Daar vinden we tevens een groeiende belangstelling voor de gezonde trend. Dat vertaalt zich voor velen naar de voorkeur voor waardevol dierenvoer. Trends in de industrie in Polen en in andere landen tonen aan dat de houding van consumenten ook sterk wordt beïnvloed door de marketing van deze producten.

Voor veel mensen is het hebben van een huisdier een soort lifestyle-manifest geworden, een harmonie tussen mens en dier. Het manifesteert zich in de behandeling van dieren als familieleden en dus wensen eigenaars om hun trouwe viervoeters van beter kwalitatief voedsel te voorzien. Interessant is de motivatie die schuilt achter het hebben van een ​​huisdier. Onderzoek in het buitenland, uitgevoerd door Gale, toont aan dat 44% van millennials de aankoop van een hond of kat als een soort generale repetitie ziet, vooraleer ze aan kinderen beginnen.

Het gaat hier om belangrijke trends die de industrie beïnvloeden. Fabrikanten van dierenvoer accentueren tegenwoordig meer en meer de natuurlijke samenstelling van hun producten. De reclames benadrukken ook graag de hoge kwaliteit van het dierenvoer. "In West-Europa winnen soortgelijke concepten al jaren aan populariteit. Hierbij denk ik aan bijv. biologische voeding, veganistische voeding, beperkt aantal ingrediënten, ingrediënten uit gecertificeerde bronnen of recycleerbare verpakkingen, enzoverder. In de petfood categorie wordt de trend enerzijds begrepen als het bieden van een assortiment zonder kunstmatige toevoegingen, en anderzijds als een doorzichtige filosofie van het bedrijf en haar productie", vertelt Grazyna Leloch-Wilgat, marketingmanager van Butcher's Pet Care.

Het merk uit Polen toont hoe de trend tot uiting komt door productinnovaties. "We hebben net biovoeding voor honden en katten op de Poolse markt geïntroduceerd", zegt Grazyna Leloch-Wilgat. "De gezonde trend is sterk gebaseerd op emoties en is vergelijkbaar met de babyvoedingindustrie, waarbij het vertrouwen in het product en het merk ontzettend belangrijk is. De trend van progressieve humanisering ziet de eigenaren van huisdieren als 'ouders', en zij willen hun kinderen het meest kwalitatieve voer geven."

19 maart 2019