U bent hier

Transrussia Moskou: terug van weggeweest!

Transrussia vond plaats van 12 tot 14 april in de Crocus Expohallen in Moskou. Deze beurs werd in 1996 voor de eerste keer georganiseerd en is in die tijd al een paar keer van locatie gewisseld. In het verleden namen jaarlijks meer dan 10 Vlaamse exposanten aan de beurs deel, maar hieraan kwam een zevental jaar geleden een einde. 

Anno 2021 heeft de beurs de coronacrisis goed overleefd en is ze in volle glorie terug. In tegenstelling tot veel beurzen in andere landen vond Transrussia dit jaar opnieuw fysiek plaats op een oppervlakte van ruim 14.000 m². De beurs mocht zich verheugen op de aanwezigheid van meer dan 200 exposanten uit 23 landen waaronder (opnieuw) België. 

Bedrijven uit Wit-Rusland, Kazachstan, Azerbeidzjan, Litouwen, het VK en China én een Belgisch bedrijf stuurden eigen mensen terwijl heel wat bedrijven uit andere landen werkten via hun Russische vertegenwoordiger. 

De belangrijkste thema’s die tijdens de beurs aan bod kwamen:

  • Goederentranport (lucht-, zee- en landtransport)
  • Behandeling van goederen
  • Break Bulk (project cargo, heavy lift, ro-ro enz)
  • IT voor transport en logistiek (transport monitoring, supply chain management enz).

Logistiek blijft in Rusland een actueel thema. De Chinese plannen voor een nieuwe zijderoute zijn aanleiding tot belangrijke projecten. Het is echter ook een sector met veel uitdagingen die niet altijd gemakkelijk te overwinnen zijn, zeker niet zonder lokale aanwezigheid.

Besluit: het bezoeken en het deelnemen aan deze beurs blijft actueel hoewel het event toch wel wat aan belangrijkheid heeft ingeboet de laatste jaren (ondanks de goede statistieken). Na de coronacrisis heeft de beurs echter een tweede adem gevonden en een bezoek of deelname aan de editie van 2022 is dus zeker aan te raden.

14 april 2021