U bent hier

Transrussia - Moskou

Zo vond de beurs bijvoorbeeld in 2010 plaats in het Expocenter waar toen 520 firma’s aanwezig waren op een oppervlakte van 13.000 vierkante meter. In dat jaar bestond de Belgische delegatie uit ruim 12 firma’s.

Anno 2019 is de beurs nog steeds succesvol maar is de Belgische aanwezigheid uitgedund tot 1 exposant.

Dit resultaat is echter beter dan de vorige jaren want het was al sinds 2014 geleden dat er überhaupt nog Belgische exposanten waren. In 2014 waren er 12 exposanten uit België aanwezig (waaronder FIT) en in 2013 telden we 11 exposanten (inclusief FIT).

In het Crocus Expocenter (waar de beurs de laatste jaren plaatsvindt) waren dit jaar 400 exposanten uit 28 landen aanwezig, inclusief 9 nationale standen. Er waren 18.915 bezoekers, 14% meer dan in 2018. Ook het aantal standen is lichtjes gestegen ten opzichte van 2018.

De grootste buitenlandse aanwezigheid kwam uit China, Finland, Estland, Duitsland, Letland en Litouwen. Verder waren er verschillende bedrijven uit Iran en Kazachstan maar de aanwezigheid uit de meeste andere landen bestond uit 1 of 2 exposanten.

De beursorganisatoren hebben via thematische artikels (ook over België) getracht het aantal deelnemers uit verschillende landen op te drijven maar dat is dus niet helemaal gelukt (zeker niet voor België).

De belangrijkste thema’s die tijdens de beurs aan bod kwamen:

  • Goederentranport (lucht, zee en land)
  • Behandeling van goederen
  • Break Bulk (project cargo, Heavy Lift, Ro-Ro etc)
  • IT voor transport en logistiek (transport monitoring, supply chain management etc).

De logistiek blijft in Rusland een actueel thema met nog heel wat uitdagingen. De Chinese plannen voor een Nieuwe Zijderoute zijn aanleiding tot belangrijke projecten. Het is echter ook een sector met veel uitdagingen die niet altijd gemakkelijk te overwinnen zijn, zeker niet zonder lokale aanwezigheid.

Besluit: het bezoeken en het deelnemen aan deze beurs blijft actueel hoewel het event toch wel wat aan belangrijkheid heeft ingeboet de laatste jaren (ondanks de goede statistieken).

18 april 2019