U bent hier

Topopkomst voor 3e Vlaams-Nederlandse Handelsdag 2018 in Antwerpen

Op 17 mei 2018 organiseerde Flanders Investment & Trade samen met de Nederlandse Kamer van Koophandel en Stad Antwerpen de 3e editie van de Vlaams-Nederlandse Handelsdag 2018

In 2017 was Nederland de belangrijkste handelspartner voor Vlaanderen. 160 beslissingsnemers van KMO’s, voornamelijk uit de sectoren ICT & health, Food/Agrofood en de creatieve sector grepen de kans om hun handelscontacten verder uit te breiden.

De Vlaams Nederlandse Handelsdag is een ideaal platform voor Vlaamse en Nederlandse ondernemers die op zoek zijn naar nieuwe kansen en zakenpartners. Individuele matchmaking vormt de kern van het programma: een B2B-database koppelt Vlaamse en Nederlandse bedrijven op basis van hun profiel. De juiste zakenpartner vinden blijft immers één van de uitdagingen aan beide kanten van de grens. Ervaringsdeskundigen en experten delen hun kennis tijdens 3 seminaries. Tussendoor ontmoeten ondernemers elkaar op het grote netwerkplein.

De economische samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland is van onschatbaar belang: Vlaanderen exporteerde in 2017, op Duitsland na, het meest naar onze noorderburen. Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van Vlaams overheidsagentschap Flanders Investment & Trade zegt hierover: “Vlaamse bedrijven voerden in 2017 13,72%  meer uit naar Nederland dan in 2016. Nederland nam zo de 2e plaats van Frankrijk over. De Vlaams Nederlandse Handelsdag 2018 – aan haar 3de editie toe - zorgt voor een niet te onderschatten extra impuls.”

Naast een recordaantal deelnemers – 160 – tekenden volgende gasten present:

  • Caroline Bastiaens, Antwerps schepen onder meer bevoegd voor economie verwelkomt de deelnemers.
  • Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van NRC Handelsblad geeft de keynote ‘Nederland en Vlaanderen: een relatie vol liefde en respect? Of net niet?’.
  • Radiopresentator en cabaretier Armand Schreurs zorgt bij het begin en einde van de handelsdag voor een humoristische noot.

Perscontact

Tine Van Valckenborgh, woordvoerder Flanders Investment & Trade
E: tine.vanvalckenborgh@fitagency.be
M: +32 499 24 60 93

Volg #VNHD op Twitter @flanderstrade

Over de Vlaams Nederlandse Handelsdag 2018

De Vlaams Nederlandse Handelsdag werd georganiseerd door Flanders Investment & Trade samen met de Kamer van Koophandel Nederland, Stad Antwerpen, de Ambassade van Nederland in België en Enterprise Europe Network.

Meer info over Nederland als exportbestemming

17 mei 2018