U bent hier

Throwback naar de Vlaamse Week [vlogreeks]

Vlaanderen drukt zijn stempel op Expo 2020 Dubai  –  en hoe! Met name de Vlaamse Week  (van 24 tot 27 oktober) was een  groot  succes.  

Flanders Investment & Trade (FIT) legde de  hoogtepunten van de  week vast in een  reeks van  4 vlogs. Bekijk de video's hieronder om meer te ontdekken over de baanbrekende technologieën van Vlaanderen, de veelzijdigheid van de regio in verschillende domeinen,  de  vooruitstrevende mindset en meer. Om in stijl af te sluiten, krijg je ook  een exclusieve rondleiding in het Belgisch Paviljoen. Veel kijkplezier!
 

Vlog 1: baanbrekende technologieën

In de eerste vlog licht Claire Tillekaerts, CEO van Flanders Investment & Trade (FIT), de rol van FIT op Expo 2020 Dubai toe. Bovendien tonen Steven Latré, professor aan de Universiteit Antwerpen en directeur IDLab Antwerpen bij imec, en  profwielrenner  Victor Campenaerts enkele baanbrekende technologieën uit Vlaanderen.


 

Vlog 2: Diversiteit in verschillende domeinen

Vlaanderen gedijt in een breed scala aan domeinen. De verscheidenheid aan mensen die dit tijdens de Vlaamse Week illustreren, kan nauwelijks diverser zijn: een beeldend kunstenaar, een theatermaker, een onderzoeker, een technologieattaché, een paardenfokker ... Ontdek  hun visie en expertise in FIT's tweede vlog!


 

Vlog 3: vooruitstrevende mindset

Vlaanderen blijft grenzen verleggen  en  creëert eindeloze  mogelijkheden in verschillende domeinen  en industrieën. Deze vlog  belicht slechts enkele voorbeelden van Vlaamse spelers die:

innovatieve magnetische veldsensoren ontwikkelen voor ruimtelijke toepassingen;
duurzame gebouwen ontwikkelen voor zowel de huidige als toekomstige generaties;
culinaire pareltjes creëren aan de andere kant van de wereld.

Over variatie gesproken!


 

Vlog 4: exclusieve rondleiding van het Belgisch Paviljoen

FIT's vierde en  laatste  Expo Dubai vlog staat in het teken van het  Belgisch Paviljoen, ook wel bekend als de ‘Green Arch’. Stagiair bij FIT, Joke Decoo, geeft je een exclusieve rondleiding. Ondertussen neemt Myriam Cops, algemeen directeur van het Belgisch Paviljoen, je mee naar 2050 met een zorgvuldig opgebouwde projectie. De kers op de taart: u ontdekt het innovatieve high-end chocoladeconcept  Cho'Clair.

De Vlaamse Week mag dan afgelopen zijn, de deelname van de FIT aan Expo 2020 Dubai is nog lang niet voorbij.

3 november 2021