U bent hier

Thessaloniki International Fair 2019

Thessaloniki International Fair 2019

Thessaloniki International Fair (TIF), georganiseerd sinds 1926, wordt beschouwd als de 'moeder' van alle beurzen in Griekenland en is het grootste beursevenement van het land en de Balkan gericht op B2B, B2C en B2G. TIF richt zich op ondernemerschap en innovatie en bevordert de Griekse economie maar ook de samenwerking tussen bedrijven van verschillende landen in Europa en de hele wereld.

Tegelijkertijd is het een kweekvijver voor de ontwikkeling van nieuwe thematische tentoonstellingen en andere evenementen met een internationaal karakter. Dit jaar was India het gastland, een opkomende economie en een van de grootste markten in de wereld. Tegelijkertijd zijn er tal van muziek- en dansevenementen voor alle leeftijden, waardoor een feestelijke sfeer wordt gecreëerd voor zowel stadsbewoners als bezoekers.

Ongeveer 1500 exposanten uit Griekenland en het buitenland, actief in verschillende sectoren (o.a. energie, gastronomie, technologie enz) nemen deel aan deze beurs. Ook worden er tal van belangrijke evenementen en workshops georganiseerd.

Indrukwekkend was de sectie 'Digital Greece' die als doel heeft het innovatief ondernemerschap in Griekenland te bevorderen. Een initiatief van het ministerie van Digital Governance en TIF, in samenwerking met Industry Disruptors - Game Changers, brengt 'Digital Greece' het digitale Griekse ecosysteem in kaart, met start-ups en scale-ups, ondersteuners van jonge ondernemers, universiteiten, onderzoekscentra en financieringsmaatschappijen als exposanten. Tegelijkertijd vonden workshops, lezingen en discussies plaats die de aandacht vestigden op opkomende trends en dynamieken, evenals kansen die zich voordoen in het bedrijfsleven voor samenwerking met buitenlandse bedrijven. Ook werden talrijke nevenevenementen (zoals een Innovation Hub en een Demo Day Event) en B2B en B2C-meetings georganiseerd met Griekse bedrijven.

Naast 'Digital Greece', was de sectie over energie en afvalbeheer ook zeer belangrijk voor buitenlandse bedrijven omdat Griekenland enorme opportuniteiten biedt voor de introductie van innovatieve oplossingen en nieuwe technologieën: hightech fotovoltaïsche systemen voor optimaal gebruik van zonne-energie, innovatieve producten voor verwarming en koeling van biomassa, energie- en communicatieproviders, bioklimatisch gebouwontwerp, milieutechnologieën en afvalmanagement en recyclingsystemen.

TIF vindt elk jaar in september plaats. Voor meer informatie: https://www.thessalonikifair.gr/en

20 september 2019