U bent hier

Technology Hub 2016 - Milaan

De beurs Technology Hub (7-9 juni 2016) is de eerste editie onder deze naam en vorm. Voordien was er enkel het salon 3D Print-hub, dat nu onder de overkoepelende beurs Technology Hub valt. Deze beurs, die in Milaan plaatsvindt, is ontstaan om Italiaanse bedrijven te helpen in hun innovatieproces. Op deze beurs stellen bedrijven hun technologische hoogstandjes voor. Er worden ook verschillende workshops georganiseerd, conferenties en live voorstellingen van deze technologische innovaties. 

Op de beurs zijn 6 sectoren (of “hubs”) te vinden: 3D print, additive manufacturing, drones, electronica & IOT, materials, en robots.

In de ‘3Dprint-HUB’ zie je dat 3D-printen de mogelijkheid biedt om verschillende technische componenten te printen die nuttig kunnen zijn op medisch vlak maar ook voor de designsector.

In de ‘additive manufacturing-HUB’ zijn nieuwigheden te vinden op het vlak van machines, materialen en diensten voor het 3D printen, de prototypering en de snelle productie. Hierdoor kunnen sectoren gebruik maken van het 3D printen zoals: de ruimtevaart, meubelindustrie, architectuur, kunst, zeevaart, orthodontie, cosmetica, speelgoed, motorsport, mechanica, automobielsector, mode, juweel- en schoenensector.

Op de ‘drone-HUB’ worden alle verschillende types drones voorgesteld, nl. aerial, terrestrial en marine drones die kunnen ingezet worden op verschillende werkterreinen.  Dat kan gaan om controle op de staat van gewassen, maar ook om in real time gebeurtenissen te kunnen volgen, onderwatermonitoring, archeologische sites exploreren, …

De ‘electronica en IoT-HUB’, is de sector die innovatieve bedrijven in contact brengt met de toeleveranciers van elektronica en bedrijven die oplossingen leveren voor het ‘Internet der Dingen – The Internet of Things’. Het ‘Internet der Dingen’ toont een markt in volle groei die niet enkel onze manier van werken en produceren aan het veranderen is maar ook ons dagelijks leven.

‘Material-HUB’, is gewijd aan de toepassing van nieuwe materialen, in het bijzonder micro-, nano-, ecologische materialen en grafeen.

‘Robot HUB’ biedt de mogelijkheid in contact te treden met producenten en toeleveranciers van robots en roboticatechnologie, zoals hard- en software, componenten en accessoires.

15 juni 2016