U bent hier

Technologisch invest seminarie in Praag

Op 17 mei organiseerde FIT, in samenwerking met de Ambassade te Praag, een Technologisch Invest seminarie. Dit seminarie ging door op de residentie van de Belgische Ambassadeur, Gregoire Vardakis. Het publiek, de doelgroep, waren zowel de Tsjechische start-up bedrijven gespecialiseerd voornamelijk in IT, e-commerce, financiële technologie en biotechnologie, als expanderende bedrijven.

Op het seminarie traden vertegenwoordigers van FIT Praag, Invest afdeling FIT Brussel en FOD Financiën op. 

FIT kwam met een nieuwe aanpak van invest seminarie. Praag was een soort testcase. Vlaanderen is de leider op het gebied van nano-, bio- en fintechnologieën, innovatie en R&D. Men probeerde de technologische sterktes van Vlaanderen in de markt te zetten. Er werd de cluster Fintech alsook het project Smart Cities voorgesteld. Verder waren er ook instellingen als IMEC, VIB en B-HIVE aanwezig, met de bedoeling om de Tsjechische bedrijven warm te maken om samen te werken, en mogelijk een exploitatiezetel op te zetten in Brussel/Vlaanderen, in samenwerking met verschillende partners. In tweede instantie kan de kennis uit Vlaanderen in de Tsjechische markt in de toekomst aangewend worden.

Er was een zeer positieve respons van de Tsjechische deelnemers, het event mag als geslaagd worden beschouwd. Er zijn ook al nieuwe toekomstige invest leads uitgekomen. Dit feit geeft een impuls om deze strategie verder te ontwikkelen en dit technologisch seminarie ook in andere landen te organiseren.

12 juni 2017