U bent hier

Swiss Biotech Day 2022 - Bazel

De Swiss Biotech Association organiseerde, na twee jaren coronacrisis, opnieuw de Swiss Biotech Day en dit van 2-3 mei 2022 in het Congress Center van Bazel, de hub van Life Sciences in Zwitserland. Swiss Biotech Day was altijd het toonaangevende netwerkevent van de biotechsector, maar de editie 2022 was bijzonder succesvol in meerdere aspecten:

 1. De formule, die zich in het verleden beperkte tot 1 dag, werd niet alleen uitgebreid tot anderhalve dag, maar werd ook inhoudelijk vernieuwd met het interessante concept ‘Global Village’ (waarover iets meer verder).
 2. 1.100 deelnemers uit 36 landen registreerden zich voor het netwerkevent.
 3. De editie 2022 werd ook een ‘high profile’ event dat werd geopend door dr. Ignazio Cassis, de president van de Zwitserse confederatie.

Swiss Biotech Days 2022 hanteerde tijdens de 2 verschillende dagen dezelfde formule:

 • een plenaire sessie (maandag in de namiddag, dinsdag in de voormiddag) met focus op verschillende thema’s;
 • doorlopend presentaties van drie categorieën: emerging, advanced en clinical stage (biotech bedrijven);
 • een tiental panelgesprekken in de verschillende conferentiezalen;
 • in het ‘Global Village’ was er mogelijkheid om kennis te maken met biotech-ecosystemen van andere landen of regio’s - landen/regio’s die aan bod kwamen waren o.a. Catalonië, Griekenland, Frankrijk en Turkije;
 • tot slot was er de mogelijkheid om b2b-meetings vast te leggen in een ‘partnering’ zaal.

Swiss Biotech Day is een erg gevarieerd en interessant concept dat duidelijk werkte omwille van meerdere redenen.

 1. Vooreerst, is Life Sciences (incl. biotech en farma) een zeer belangrijke industriesector in Zwitserland.
 2. Ten tweede, zet Zwitserland al meer dan twintig jaar erg zwaar in op ‘innovatie’, dat net een cruciale key driver is voor de hele sector van Biotech/Life Sciences.
 3. Ten derde, Swiss Biotech Association (de federatie en organisator van het event) is een erg professionele en succesvolle federatie, die al meer dan twintig jaar bestaat en ondertussen ca. 500 leden telt.
 4. Ten vierde en last but not least, de aantrekkelijkheid en het succes van de Swiss Biotech Day.
 5. Dit laatste is ook te wijten aan de aanpak en twee belangrijke aspecten: het netwerkevent dat erin slaagt om een erg brede focus te behouden met thema’s waar iedereen aan zijn trekken komt en waar het accent duidelijk op netwerking ligt.
  Daarnaast slaagt het netwerkevent er ook in om een internationale invalshoek te nemen, getuige de vele panelgesprekken en standen om buitenlandse biotechecosystemen in de kijker te plaatsen.

Swiss Biotech Day editie 2023 zou daarom een goede gelegenheid zijn om het biotechecosysteem van Vlaanderen op de kaart te zetten. Swiss Biotech Day 2023 wordt allicht een speciale jubileumeditie, want Swiss Biotech Organisation bestaat dan 25 jaar. Reden te meer om een participatie met een groepsstand Vlaanderen op Swiss Biotech Day 2023 in overweging te nemen.

Meer info omtrent Swiss Biotech Day 2022, Swiss Biotech Association en Swiss Biotech Report 2022 vindt u via onderstaande links.

5 mei 2022