U bent hier

Sterke toename aantal drogisterijen in Sint-Petersburg

Sint-Petersburg voert de ranglijst van cosmeticaverkoop in Rusland aan. Per hoofd van de bevolking wordt er € 102 per jaar uitgegeven aan cosmetische en schoonheidsproducten (in België is dit € 173). De vraag naar cosmeticaproducten is enkel hoger in Moskou en de Moskou-regio. Meer dan 50 nieuwe drogisterijen zullen voor het einde van dit jaar de deuren openen in de stad. 

Magnet Cosmetics en Podroezjka openen in mei 2021 verschillende nieuwe winkels met focus op cosmetica en schoonheids- en verzorgingsproducten. Ulybka Radugi voorziet ook om 50 nieuwe winkels te openen in de loop van dit jaar. Voor Magnet Cosmetics, eigenaar van 6.300 winkels in Rusland, is een Sint-Petersburg een prioritaire groeipool. De groep heeft een honderdtal drogisterijen. Podroezjka heeft een veertigtal drogisterijen in de stad en plant het aanbod zowel in de stad als in de omliggende regio verder uit te bouwen. 

Alle ketens ontwikkelen volop onlineverkoopkanalen waarmee ze de concurrentie willen aangaan met e-commerceplatformen zoals Wildberries en Ozon. 

21 mei 2021