U bent hier

sTARTUp days - Tartu, Estland

De 4e editie van de sTARTUp days vond plaats van 27-29 januari 2020. Het event wordt georganiseerd met steun van het Europees Regionaal Ontwikkelingsfonds, de stad Tartu, University of Tartu, Tartu Science Park, Contriber, Tartu Biotechnology Park, Tartu Business Advisory Services, Tartu Centre for Creative Industries, Ole Rohkem, en Swedbank. De conferentie zelf vond plaats, verspreid over 2 dagen met daarrond verschillende side events, o.a. een investor day, hackaton. Zo’n 4000 mensen bezochten de conferentie. 

Het is een gemengd publiek dat het event bezocht: zowel professionelen (startups, investeerders) als studenten liepen rond in de lokale sportschool, die voor de gelegenheid was omgetoverd tot een light versie van SLUSH, een belangrijke tech conferentie in Helsinki. Het is duidelijk dat er vanuit de overheid een sterke link gelegd wordt naar jonge mensen die men probeert warm te maken om te gaan ondernemen. Naast 2 grote podia waren er standjes waarop de start-ups zich voorstelden en ook een B2B matchmaking zone. Met de app Brella konden de deelnemers op een eenvoudige manier met elkaar in contact komen en afspraken opzetten.

De line-up van sprekers was vrij impressionant voor een regionale conferentie. Dit had mogelijk te maken met de sterke reputatie van de universiteit en het feit dat Playtech een Estse unicorn is, die werd geboren in Tartu. Playtech, is gepecialiseerd in online casinospellen en is momenteel in Israëlische handen, maar heeft nog steeds een kantoor in het centrum van de stad. Bekende sprekers waren o.a. Johan Bergqvist, de CFO van Bolt (nog een EE unicorn), Hermione Way, hoofd van de marketingafdeling bij Tinder en vertegenwoordigers van Funderbeam en Jobbatical.

Algemeen kan gezegd worden dat de conferentie goed werd georganiseerd en dat quasi alle bedrijven waarmee gesproken werd een internationale blik hebben en geïnteresseerd zijn om meer te weten te komen over het startup ecosysteem in Vlaanderen. 

Vlaamse bedrijven die op zoek zijn naar kleinere tech events in Noord-Europa kunnen op de volgende editie van sTARTUp days (27 tot en met 29 januari 2021), terecht.
Meer informatie? Klik hier

17 februari 2020