U bent hier

Spanje zet zich in de markt als ideaal land voor thuiswerken

Op 19 mei ll. organiseerde de Spaanse Kamer van Koophandel in België een webinar over 'Telewerken vanuit Spanje', en dit in samenwerking met BakerTilly, Pro-Pay en Racine. Sprekers waren o.a. de Vlaamse advocaat Bert Dehandschutter, partner van het advocatenkantoor Racine, An De Wever, juridisch adviseur en Inge Janssens, juridisch en immigratiedirecteur, beiden van Pro-Pay en Dany De Decker, fiscaal partner van BakerTilly België.

COVID-19 dwong bijna alle werknemers, en zeker bedienden alsook op managementniveau, thuis te telewerken. Maar het bood ook nieuwe opportuniteiten: steeds meer werknemers verkiezen om hun kantoor voor korte of langere tijd naar het buitenland te verplaatsen. En dan is Spanje in vele gevallen een van de voorkeursbestemmingen.

Tijdens het webinar werden de belangrijkste administratieve kwesties besproken die zich kunnen voordoen wanneer werknemers, die normaal in België werken, beslissen om tijdelijk naar Spanje te gaan en om van daaruit verder te werken, met de nadruk op kwesties in verband met sociale zekerheid, arbeidsrecht en fiscale gevolgen.

In de bijlage vindt u een korte samenvatting van het webinar. Voor een presentatie kan u contact opnemen met het kantoor van FIT in Madrid: madrid@fitagency.com

17 juni 2021

Bijkomende informatie