U bent hier

Spaanse animatie-industrie voorgesteld

De Spaanse animatie- en VFX-sector kende de laatste jaren een sterke groei, in die mate dat ze vandaag steeds meer potentieel heeft voor Vlaamse bedrijven op zoek naar zakelijke kansen.

Spanje heeft een groeiende animatie-sector met een goede kwaliteit, bekwame artiesten, moderne technologieën en één van de interessantste belastingvoordelen in de EU: 25% belastingvermindering op de eerste miljoen euro van de belastinggrondslag op het Spaanse vasteland, 45% belastingvermindering op de Canarische Eilanden, 35% in Navarra en 30% in Baskenland. Bekende animatiemerken zoals "Pocoyo", "Tad de verloren ontdekkingsreiziger" en "Bernard" zijn ook in Spanje ontstaan.

De Spaanse Federatie van Animatieproducenten en Visual Effects Associaties (DIBOOS), veruit de belangrijkste Spaanse beroepsvereniging van de sector, vertegenwoordigt meer dan 90% van de Spaanse animatie- en VFX-productie. De organisatie werkt samen met 'Animation From Spain' om de Spaanse animatie-industrie in het buitenland te promoten.

Deze marktstudie, gepubliceerd door het Spaanse investeringssagentschap ICEX in samenwerking met DIBOOS, geeft de lezer meer gedetailleerde informatie over potentiële partners voor de coproductie, studio's, producenten en distributeurs binnen de Spaanse animatie- en VFX-industrie. 
Link naar de marktstudie.

6 april 2021

Bijkomende informatie