U bent hier

South Summit, Madrid, 4-6 oktober 2017

Info: Georganiseerd door: Spain Startup & IE Business School

Oprichter en CEO: Maria Benjumea à https://www.linkedin.com/in/maria-benjumea-9a03361/

Deelnemen startup competitie: onlineapplicatie en selectieproces vanaf 1 februari.

De beurs:

South Summit is een jaarlijkse Startup beurs die plaatsvindt in Madrid. Het evenement bestaat sinds 2012 toen de organisatoren beslisten om samen met de IE Business School een event voor start-ups op te zetten vanuit de idee dat ondernemers de drijvende kracht zijn om de economie terug een boost te geven.

In 2014 werd het originele idee uitgebreid. Vanaf dan heet het evenement 'South Summit' en heeft het als doel aan de wereld te tonen wat het zuiden van Europa te bieden heeft op vlak van talent en innovatie.
In het 3-jarig bestaan van de beurs is het uitgegroeid tot een van de grootste en belangrijkste innovatie-evenementen ter wereld met meer dan 12.500 aanwezigen uit meer dan 100 landen, een 450-tal verschillende sprekers van over de hele wereld en 100 startup-finalisten van de jaarlijkse competitie. Het Zuiden is dus terug “hot”.

De bedoeling van de beurs is het in contact brengen van de belangrijkste innoverende ondernemers van het moment met enerzijds grote investeerders en anderzijds multinationals die hun competitiviteit willen verbeteren door innovatie.
Dit wordt mogelijk gemaakt aan de hand van presentaties en panels met ’s werelds leiders in innovatie, vergaderingen met business angels en VC-bedrijven, startup- competities per sector en de mogelijkheid om te netwerken.

Dit jaar waren er verschillende toespraken met een Belgische tint: 

  • Jeroen De Wit, CEO van Teamleader, een “all-in” softwarebedrijf voor CRM, facturatie en projectmanagement voor KMO’s opgericht in 2012. De idee is om KMO’s eenvoudiger te doen functioneren en hen te laten focussen op wat belangrijk is. Ondertussen is het bedrijf goed op weg om de Europese markt te veroveren. Jeroen De Wit gaf 2 presentaties: "Challenges & Opportunities growing from local to Global" en "Open Innovation as Key to Competitiveness".
  • Euronext, het Europese beursbedrijf ontstaan in 2000 na fusie van de beurshuizen van Parijs, Brussel en Amsterdam, stuurde 2 sprekers in verband met hun expansie in Spanje. Susana de Antonio, Director & Spain Representative voor Euronext gaf een presentatie over "Helping small and medium sized enterprises grow/scale-up". Camille Leca, COO Listing voor Euronext, had het over "Building a cutting-edge Investment Ecosystem".

Kortom, het is een erg interessante beurs. Niet te missen voor investeerders én opkomende Europese startups die in het volgende financieringsniveau willen geraken!

10 oktober 2017