U bent hier

South Summit Madrid, 3-5 oktober 2018

Het event South Summit is ondertussen één van de belangrijkste innovatieplatforms in Zuid-Europa geworden, dat zich zowel focust op kansen in de zakenwereld als op disruptieve trends. South Summit is ongetwijfeld een kwaliteitszegel geworden dat herkenbaar is voor elke actor in de ondernemersomgeving. Het event vond plaats van  3-5 oktober 2018 in Madrid.

In 2012 zag Spain Startup, in samenwerking met IE Business School, kansen voor ondernemers in tijden van crisis. Zij geloofden dat ondernemers de belangrijkste stuwende kracht zouden zijn van een groeiende en innovatieve economie. Met deze overtuiging creëerden ze een platform om de beste startende talenten en de creativiteit van het zuiden van Europa aan de rest van de wereld te laten zien, een platform waar netwerking snel kan omgezet worden in samenwerking.

Het platform South Summit verbindt top-innovators uit Zuid-Europa en Latijns-Amerika met 's werelds belangrijkste investeerders en bedrijven. South Summit Startup-competitie is al een benchmark voor innovatie geworden, die de 100 meest innovatieve startups uit Zuid-Europa samenbrengt. Elke start-up in het ecosysteem, met een veelbelovend idee en team, zal terug te vinden zijn middels presentaties.

Voorbeelden van recente succesverhalen zijn: Cabify, Typeform, Drivy, Glovo en Spotahome. Op vorige edities kregen deze startups de kans om hun kennis te delen met leidende innovatiebedrijven.

Dit jaar werden op de South Summit meer dan 3.500 projecten voorgesteld: 47% uit het Spaanse en 53% uit het internationale ondernemerslandschap. De startups stellen hun oplossingen voor en zoeken naar nieuwe financieringsbronnen voor hun projecten. Investeerders, die deze beurs bezoeken, zijn bereid om in te zetten op de innovatieve oplossingen van de aanwezige startups. Daarnaast bestond South Summit uit een reeks conferenties en panelgesprekken met verschillende thema's en experts van wereldklasse. De editie van 2018 pronkte met namen zoals Jeanette J. Epps (NASA-astronaut), José María Álvarez-Pallete (president en CEO van Telefónica) en Ken Robinson (onderwijsexpert en TED-spreker) en vele anderen.

Ook de Spaanse premier Pedro Sanchez woonde de slotceremonie bij. In zijn speech haalde hij de verschillende maatregelen aan waarop de Spaanse regering momenteel focust ten voordele van startups: de fiscale steun, de start van een wettelijk kader rond de startups, meer samenhang in het systeem en verbetering van infrastructuur. Ook vermeldde hij de bevordering van de internationale relaties. Hij hoopt dat dankzij deze maatregelen het contact tussen investeerders en startups versterkt wordt om talent en creativiteit te ondersteunen.

15 oktober 2018