U bent hier

SMAU - Milaan

Met het sneltempo waarin de technologie evolueert, ontstaat een nood aan vaste momenten waarop innovatieve ondernemingen een platform krijgen om hun diensten en producten voor te stellen aan het grote publiek. SMAU Milano voorziet elk jaar opnieuw in deze behoefte. Ondernemingen krijgen de gelegenheid om alle nieuwigheden uitgebreid toe te lichten, eventuele samenwerkingen aan te gaan en - niet in het minst - bij te leren. De verschillende ondernemingen hadden er namelijk niet alleen een beursstand, maar organiseerden ook aan de lopende band workshops en seminaries. In 3 dagen tijd vonden er zo'n 300 workshops plaats. Hot topics als big data, blockchain technology, smart mobility en digital marketing kwamen er uitgebreid aan bod.

De bezoekers werden verder ook geïnspireerd door de vele verhalen van ondernemingen die succesvol geïnvesteerd hadden in innovatie. Een belangrijke boodschap voor de rest van het publiek, want wie in deze snel evoluerende tijden aan de top wil blijven, kan innovatie niet langer uit de weg gaan. Er werden in dit kader ook enkele prijzen uitgereikt, waaronder de Premio Lamarck, die elk jaar 3 van de 200 aanwezige start-ups in de spotlights zet. Dit jaar werd de prijs toegekend aan Abinsula, Emoj en iDelivery. Als beloning mogen de ondernemingen gratis deelnemen aan één van de buitenlandse edities van SMAU 2019 in Londen of Berlijn.

Wij kijken intussen alvast uit naar de volgende editie van SMAU Milano, die ons ongetwijfeld opnieuw versteld zal doen staan over alle mogelijkheden die nieuwe technologieën ons kunnen bieden.

13 november 2018