U bent hier

Silver eco expo BtoB beurs in Parijs

De 4de editie van de BtoB-beurs Silver economy expo vond plaats van 15 tot en met 17 november 2016. Deze beurs heeft nog steeds een politiek tintje omdat de eerste editie in 2013 samenviel met de lancering van het silver ecobeleid in Frankrijk. De Franse Staatssecretaris van Familie- en Ouderenbeleid en Autonomie brengt elk jaar steevast een bezoek aan de beurs. De grotere spelers, de belangrijkste zorginstellingen en overheidsorganisaties, om er een paar te noemen: Silver Valley, Silver Côte D’Azur, Afnor, Silver Normandie, vinden elkaar hier rond de thema's domotica, e-health, aangepaste producten en -woningen, enz. Een stand met aangepaste producten onder de naam La maison du Mieux vivre stond vol met innovatieve oplossingen en diensten om het thuiswonen te bevorderen en te begeleiden.
Het belang om een silverlabel te bekomen werd dit jaar onderstreept, gezien senioren hier veel waarde aan hechten bij de aankoop van producten en diensten.
Start-ups krijgen een kans op Silver Academie om investeerders aan te trekken.

Deze BtoB beurs is dus vooral een Frans getinte beurs waar instellingen en bedrijven zaken doen. De privésector staat voor 75% van de standhouders, de publieke sector voor 25%. De beurs trekt 3.000 professionele bezoekers. Voorlopig staan er weinig tot geen buitenlandse bedrijven op de beurs. Tegelijk met de Silver eco expo beurs, konden er tevens  twee publieksbeurzen “Solulo” en “Services à la personne” bezocht worden.

Solulo (de 5de editie in 2016) is vooral gericht op bezoekers die een oplossing zoeken voor hun ouders. Deze editie stond dit jaar in het kader van de vraag: “Où mamie sera-t-elle le mieux?” (Waar zal oma het beste wonen?) De vragen waarop een antwoord gevonden kan worden op deze beurs zijn bijvoorbeeld: Zoeken we een rusthuis of wordt het huis best aangepast? Is er subsidie? Wat zijn de kosten? Hoe wordt de (thuis)zorg geregeld?

Salon des services à la personne (de 10de editie) is vooral gericht op de organisatie van de thuiszorg.

Op de 3 beurzen worden elk jaar interessante workshops over de sector georganiseerd, die tevens na de beurs podcast beluisterd kunnen worden of via de website.

Gratis uitnodigingen om de beurs te bezoeken zijn tevens beschikbaar via de website van de beurs. 

Informatie over deelname aan deze beurs kunt u inwinnen via: T: +33 (0)1 47 61 49 31 of per e-mail: contact@silver-economy-expo.com (ter informatie: een stand van 4m² kunt u reserveren vanaf 1.490 euro zonder BTW).

Volgende edities zullen plaatsvinden op 14 en 15 december 2017 Paris - Porte de Versailles.

21 december 2016

Bijkomende informatie