U bent hier

SIL - Salón Internacional de la Logística

Het Salón Internacional de la Logística – SIL- was dit jaar aan de achttiende editie toe. 30.000 professionelen, 20% meer dan vorig jaar, bezochten de meest internationale beurs van de laatste jaren die plaatsvond in paviljoen 8 van de beursgebouwen van Montjuich van 7 t.e.m. 9 juni ll. Van de 600 deelnemende bedrijven, aan deze door het Consorcio de la Zona Franca georganiseerde beurs, was 45% internationale bedrijven (50 meer dan in 2015).

Dat de logistieke sector in Spanje stilaan de crisis achter zich laat verklaart gedeeltelijk ook het succes van SIL. In 2015 groeide de sector met 3,9% meer dan het Spaanse BBP (gegevens van het INE) en steeg de omzet van de logistic operators met 4% tot € 3.875 M.

Gelijklopend met SIL vonden andere internationale eventen plaats, waaronder ALACAT, het belangrijkste congres van logistic operators van Latijns-Amerika en de Caraïben. SIL positioneert zich als een uniek platform voor het zakendoen tussen de landen aan de Middellandse zee en Latijns-Amerika en het is ook de enige beurs in Spanje waarop de hele logistieke toeleveringsketen vertegenwoordigd is.   

De expositieruimte SIL Smart & Innovation stond dit jaar speciaal in de kijker: distributie gekoppeld aan duurzame mobiliteit of aan het bieden van technologische oplossingen, fabrikanten en verdelers van elektrische voertuigen, steden en regio's die het smart concept in het vaandel voeren. Yiwu (China), belangrijk centrum voor productie en distributie van goederen, was dit jaar de uitgenodigde stad op SIL.

Er was geen FIT deelname op de beurs, evenmin Vlaamse aanwezigheid. Voorlopig zou ik onze bedrijven geen deelname aan SIL aanraden. Vlaamse logistiekers die interesse hebben in de conferenties (het programma wordt op voorhand op de website gepubliceerd) en in eventuele contacten met een of andere exposant, kunnen een bezoek aan SIL overwegen.  

De volgende editie van SIL zal plaatsvinden van 6 tot 8 juni 2017.

23 juni 2016