U bent hier

SEOPAN publiceert nieuwe studie over internationalisering van de Spaanse infrastructuurbedrijven

Deze nieuwste studie van SEOPAN bevat gedetailleerde informatie over de 40 meest belangrijkste Spaanse infrastructuurbedrijven. De internationale activiteiten van deze bedrijven vertegenwoordigt reeds 76% van hun totale omzet (jaarlijks +:/- 73 miljard euro). Deze bedrijven beschikken over een groot vermogen om lokale productiefactoren te beheren en aan te passen, allianties en overeenkomsten in verschillende landen aan te gaan en een brede basis van concurrerende Spaanse onderaannemers en leveranciers aan te trekken.

De doelstelling van deze studie is het actief bevorderen van infrastructuurinvesteringen en het stimuleren van projecten voor publiek-private samenwerking als doorslaggevende elementen voor het concurrentievermogen en de economische groei van Spanje. De geassocieerde ondernemingen zijn sterk gediversifieerde groepen uit andere sectoren, zoals milieudiensten, geïntegreerd gebouwenbeheer, luchthavensector, geïntegreerde watercyclus, enz. Dankzij deze diversificatie en internationalisering heeft SEOPAN zijn positie als wereldwijde referentie op het gebied van infrastructuur geconsolideerd.

De internationale activiteiten van de Spaanse infrastructuurbedrijven heeft hen opnieuw aan de top van de wereldranglijst van de internationale bouwsector gebracht (volgens de gespecialiseerde publicatie Engineering News Record (ENR)) en van het beheer van de vervoersinfrastructuur (volgens de laatste rangschikking die door het tijdschrift Public Works Financing (PWF) is gepubliceerd). Enkele van de Spaanse ondernemingen opgenomen in deze studie: Abertis, Acciona agua, Acciona concesiones, Aleática, Aqualia, Cintra, Comsa Corporación, Dragados, Eurofinsa, FCC, FCC construccion, Ferrovial, Globalvia, Iridium, Licuas, OHL, Grupo Pecsa, Roadis, Sacyr, Grupo SanJose, Suez, en Vias.

In de studie vindt u verschillende gegevens die getuigen van de omzet van deze groepen en bedrijven, zowel op nationaal als internationaal niveau. De grote Spaanse concessiehouders zijn in belangrijke mate aanwezig in het particuliere beheer van de belangrijkste vervoersinfrastructuren ter wereld, met meer dan 21.500 km autosnelwegen, 1.500 km spoorwegen en meer dan 40 luchthavens met meer dan 100 miljoen passagiers per jaar in verschillende regio's. Tevens vindt u een uitsplitsing met de meest relevante informatie van elk bedrijf, internationale activiteit, economische gegevens en de belangrijkste contactpersonen.

Link naar de studie: Catalogo-Julio.pdf (seopan.es)

Meer informatie op de website: https://seopan.es/en/

14 september 2021