U bent hier

Nieuws

Bosna Bank International organiseert op 17 en 18 mei 2023 de 12de editie van het Sarajevo Business Forum. Het Forum wil investeerders, bedrijven en overheden samenbrengen om toekomstige projecten in heel Zuidoost-Europa te bespreken.

EIT Hub Israël lanceert voor 2023 een accelerator-programma voor Europese bedrijven die willen innoveren en op zoek zijn naar technologieën die bij hen passen. U leest meer over de inhoud van het programma en de voorwaarden waaraan deelnemers moeten voldoen in volgend nieuwsbericht. Aanmelden kan tot 30 april 2023, maar geïnteresseerden reageren best zo snel mogelijk. 

Van 27 t/m 29 juni 2023 wordt in Tel Aviv en Kiryat Shmoneh de Israel Food Sec Summit georganiseerd. Het event is een combinatie van conferentie, workshops en beurs. Deelname biedt de kans om kennis te maken met het Israëlische innovatie-ecosysteem én relaties op te bouwen binnen de sector. 

Waterstof is overal in de EU een hot topic. Litouwen, Polen, Slovenië, Cyprus en Hongarije slaan de handen in elkaar voor het seminarie Hydrogen: the missing piece of the puzzle for climate neutrality? dat op 21 maart in Brussel georganiseerd wordt. Dit internationale event is bedoeld om netwerkvorming te stimuleren, o.m. in het kader van toekomstige calls van het Clean Hydrogen Partnership. 

Nederland staat voor een enorme bouwopgave. Niet alleen moeten er naar schatting ongeveer een miljoen nieuwe woningen bij, er moeten ook nog eens zo’n 8 miljoen bestaande gebouwen ‘van het gas af’ en geïsoleerd worden. Kan biobased en natuurinclusief bouwen hier een antwoord bieden? Lees er meer over in de publicatie van het Nederlandse College van Rijkadviseurs.

Sinds 11 oktober 2022 dienen Belgische staatsburgers bij aankomst in Japan alleen nog te bewijzen dat ze drie keer werden ingeënt met COVID-vaccins erkend door Japan. Zo niet, dan dienen ze te beschikken over een negatief resultaat van een COVID-test die ten vroegste 72 uur voor het vertrek naar Japan werd afgenomen.

Voor reizigers die vanuit Japan naar België trekken, gelden geen covid-restricties.

Een belangrijk aantal vluchten vanuit Europa naar Japan zijn geschrapt als gevolg van het Russisch-Oekraïense conflict.  All Nippon Airways (ANA) voorziet vanaf 11 maart 2023 opnieuw iedere week een woensdag- en zaterdagvlucht tussen Brussel en Tokio.

Op 1 en 2 juli 2023 wordt voor de zevende maal de Expo Veterinarias georganiseerd. Deze gaat door in het Centro Costa Salguero te Buenos Aires.

De beurs is een ontmoetingsplaats voor leveranciers, fabrikanten, laboratoria, drogisterijen, distributeurs en groothandelaren van veterinaire en aanverwante producten voor dierenartsen, dierenwinkels en verkooppunten.

Op 15 maart 2023 organiseren de Łódź regio, de ambassade van Polen, het Polish Trade & Investment Agency en Bepolux de vijfde editie van het Pools Bouwforum met aansluitend netwerkevent. 

Pagina's