U bent hier

Retailer Netto vernieuwt verder en neemt Poolse Tesco-activiteiten over

Netto is sinds 2019 bezig met het aanpassen van zijn winkelconcept, hierbij gaat het o.m. om het verbeteren van de winkelbelevenis en het productenaanbod. De wijziging in het assortiment was vrij ingrijpend: sommige producten verdwenen uit het aanbod, maar er kwamen anderzijds ook veel nieuwe producten bij. De verkoopsresultaten tonen aan dat het bedrijf hiermee een juiste keuze gemaakt heeft. Er wordt meer ingespeeld op trends als bio-, lactose- en glutenvrije producten, maar Netto bestudeerde ook aandachtig het aanbod van de concurrentie. Binnen het Netto 3.0 concept kwam er zo meer ruimte voor de verscategorie en terzelfder tijd kreeg het aanbod aan bakkerijwaren en verzorgingsproducten een nieuwe impuls.  

In 2020 werden meer dan 500 nieuwe producten geïntroduceerd, in zeer grote mate afkomstig van Poolse leveranciers. Hierbovenop werden ook 80+ nieuwe private labelproducten in het gamma opgenomen en werden de kwaliteit en de verpakking van andere producten in dit segment verbeterd. Wat verpakking betreft, valt duidelijk op dat het bedrijf zich steeds milieubewuster is beginnen opstellen.  

Begin 2021 had Netto ongeveer 3800 producten in de rekken, incl. 120 private labellijnen en een groot aantal producten die slechts beperkt tot het aanbod blijven behoren. De bevoorradingsstrategie van de discounter werd beïnvloed door de acquisitie van de Poolse Tescowinkels. Private label maakt integraal deel uit van de strategie om klanten aan het bedrijf te binden, vandaar de verhoogde inzet op de kwaliteit van deze producten en de aanpassing aan de noden van de klanten. Netto wil de komende jaren het huismerkenaanbod blijven vergroten. Sommige voormalige leveranciers van Tesco zullen aan boord gehouden worden, maar er komen ook kansen voor nieuwe spelers.

6 juli 2021