U bent hier

Proposte 2019 - Cernobbio

De 27ste editie van dit unieke salon, met focus op het hogere segment en een internationaal publiek, vertegenwoordigt een omzet van 900 miljoen euro.

Zeer gegeerd en met een uitermate grote internationale uitstraling, blijft Proposte één van de belangrijkste wereldbeurzen voor meubelstoffen. Voor onze Vlaamse bedrijven is het, samen met MOOD in Brussel, de beurs bij uitstek om al hun internationale contacten wereldwijd aan te spreken.

Als een aankoper slechts eenmaal per jaar een Europese beurs bezoekt, komt hij naar Cernobbio.

De economische relevantie van Proposte is zeer hoog. Gemiddeld is 60% van de productie bestemd voor export. De eerste exportmarkt blijft de VS, gevolgd door het VK, Duitsland, Frankrijk, Rusland, Japan en de Scandinavische landen. Er zijn aankopers uit meer dan 70 landen.

Er is nog steeds een strenge selectie voor deelname aan het salon waarbij gemikt wordt op topkwaliteit. Bedrijven die een stand wensen, moeten zelf producent zijn, hoogwaardige producten en innovatieve technologieën hebben, vooraf aan het selectiecomité een selectie stalen ter onderzoek voorleggen, die dan worden beoordeeld op geschiktheid voor het salon. De grote kracht is het feit dat de kwaliteit enorm hoog is en het Verre Oosten nog niet kan tippen aan deze kwaliteitsnormen.

De data en de locatie voor de 2020-editie zijn vandaag nog niet gekend.

8 mei 2019