U bent hier

Prodexpo Moskou: de voedingsbeurs die de coronapandemie niet gevoeld heeft

Prodexpo had het geluk nog net voor het begin van de pandemie in 2020 live te kunnen doorgaan en ook in 2021 vond de beurs fysiek plaats van 12 tot 16 april in het Expocenter.

Tijdens de editie van 2020 waren er 2.600 exposanten uit 70 landen (waaronder België) die 30 productgroepen vertegenwoordigden. In vergelijking met 2019 nam het aantal exposanten in 2020 met 6% toe.

De editie van 2021 verwelkomde 2.660 exposanten uit 73 landen. De beurs werd bezocht door 69.000 - omwille van de reisbeperkingen voornamelijk Russische - bezoekers.

De categorieën die aan bod kwamen, zijn (o.a.) vlees- en vleesproducten, vis- en visproducten, zuivel, fruit, ingrediënten, dranken, organische en halalproducten, verpakking, uitrusting en diensten.

Er waren nationale standen van Armenië, Brazilië, Italië, Servië, Spanje, Sri Lanka, Turkije, Oezbekistan en Uruguay. Ook heel wat Russische regio’s waren vertegenwoordigd met een regionale stand.

Het viel op dat er veel grote en dure standen waren wat het belang van de beurs voor de bedrijven illustreert. De beurs werd druk bezocht en er was een uitgebreid b2b-programma (ook online) waarbij o.a. 120 retailers zochten naar nieuwe leveranciers.

Prodexpo heeft niet geleden onder de coronacrisis en blijft een belangrijke beurs voor lokale en internationale bedrijven uit de voedingssector.

De mogelijkheid om online-afspraken aan te vragen en vast te leggen met zowel exposanten als bezoekers is een handige nieuwigheid en maakt deelname en/of bezoek aan de beurs nog een stuk efficiënter.

16 april 2021