U bent hier

Prodexpo Moskou blijft toonaangevend forum voor voeding & dranken in Rusland

Prodexpo 2022 vond tussen 7 tot 11 februari plaats in het Moskouse Expocenter. Prodexpo blijft een van de grootste internationale voedingsbeurzen in Rusland en Oost-Europa.

Prodexpo is een etalage voor voedingsmiddelen uit de hele wereld: van essentiële voedingsmiddelen en dranken tot exotische specialiteiten, evenals biologische, sport- en gezonde voeding en halal- en koosjerproducten. Bovendien is de beurs Ruslands belangrijkste platform voor alcoholische dranken en wijnen uit meer dan 30 landen. 

Veel producenten grijpen de beurs aan om nieuwe producten en merken te lanceren. Prodexpo biedt hen een uitgelezen kans om contact te maken met inkopers van retailketens (zowel de in heel het land opererende als de regionale spelers) en met vertegenwoordigers van de horecasector. 

Een overzicht van het productengamma per paviljoen kan u raadplegen via www.prod-expo.ru/en/exhibition/subject_by_pavilions/

Er waren nationale paviljoenen van o.m. Argentinië, Armenië, Brazilië, Frankrijk, Ierland, Italië, Kazachstan, Moldavië, Portugal, Servië, Spanje, Turkije en Oezbekistan.

De internationale aanwezigheid was dit jaar vrij indrukwekkend. Hoewel er door de Russische tegensancties hele productgroepen niet vertegenwoordigd zijn, blijkt dit de buitenlandse (vooral Europese) exposanten niet af te schrikken en stellen ze producten voor die wel zijn toegelaten.

In totaal waren er 2.000 exposanten uit 53 landen. Uit België waren twee exposanten aanwezig (1 uit Vlaanderen en 1 uit Brussel). In 2021 waren er 1.554 exposanten waarmee de editie van 2022 duidelijk een beter resultaat kon voorleggen. In 2021 bezochten ongeveer 50.000 bezoekers de beurs en ook dit jaar was het over de koppen lopen. Slechts 0,74% van de bezoekers kwam uit de EU en het overgrote deel (ruim 60%) was afkomstig uit Moskou en de Moskou regio.

Een bezoek of deelname aan de volgende editie is zeker aan te raden voor bedrijven die de Russische markt willen bewerken. 

8 februari 2022