U bent hier

Printful: de eerste Letse tech unicorn

De Letse start-up Printful, actief als drukkerij met fulfillment-services, heeft via private equity-firma Bregal Sagemount 106 miljoen euro aan vers geld opgehaald. Met deze kapitaalronde wordt het print-on-demand-bedrijf de eerste Letse unicorn met een waardering van meer dan $1 miljard. Met het nieuwe kapitaal zal Printful aanvullende producten en diensten lanceren en uitbreiden naar nieuwe kanalen en landen. De financiering volgt na een sterk jaar van groei.

Sinds 2013 heeft het bedrijf acht productiefaciliteiten over de hele wereld geopend: drie ervan bevinden zich in de VS, twee in Letland en één in Spanje, Canada en Mexico. Het bedrijf is van plan nieuwe faciliteiten te openen in de VS en het VK. Printful heeft ook partnerschappen opgezet in Australië, Japan en Brazilië. Het Printful-team is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld en telt nu 1.800 medewerkers.

Uit de gecontroleerde financiële gegevens voor Printful Inc. in 2020 blijkt dat de omzet van het bedrijf, vergeleken met het voorgaande jaar, met ongeveer 80% is gestegen tot meer dan $ 200 miljoen. De omzet van de dochteronderneming Printful Latvia bedroeg € 47,2 miljoen. 

“In de acht jaar dat we actief zijn, zijn we uitgegroeid van een start-up tot een wereldwijde marktleider. We hebben het allemaal te danken aan het harde werk van ons team, geleid door de nieuwe generatie ondernemers in Letland. Deze investering bevestigt de kracht van de positie van Printful en toont aan dat we actief zijn in een sector met een aanzienlijk groeipotentieel. We kijken ernaar uit om samen te werken met Bregal Sagemount terwijl we onze reis voortzetten ”, aldus Davis Siksnans, CEO en medeoprichter van Printful.

Als een on-demand print- en fulfilmentbedrijf laat Printful handelaren, artiesten en makers een e-commercebedrijf runnen zonder te hoeven investeren in productie of logistiek. De dropshipping leverancier zorgt voor bedrukking, productopslag en bezorging. Het kan worden geïntegreerd met de meeste grote e-commercesoftware, waaronder Shopify, Etsy, WooCommerce en Wix.

26 mei 2021